HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Seçim 2. Tura kalırsa Ne zaman Oy kullanılacak? | İkinci Tur Ne Zaman olacak?

Düzenleyen: /
Seçim 2. Tura kalırsa Ne zaman Oy kullanılacak? | İkinci Tur Ne Zaman olacak?
Erken Seçim, İkinci Tur Ne Zaman, İkinci Tura Kalırsa Ne Zaman Oy Verilecek, Seçim İkinci Tur, 24 Haziran Seçim İkinci Tur Ne Zaman, Haber

GÜNDEM Haberleri

Türkiye 24 Haziran'da Cumhurbaşkanını seçmeye gidiyor. Eğer bu seçimin ilk turunda herhangi bir aday yüzde 50 oranını geçemezse seçim ikinci tura kalacak ve en yüksek oy alan iki aday ikinci turda tekrar seçime girecek. Peki Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman oy kullanılacak? İşte detaylar..

Türkiye 24 Haziran'da Cumhurbaşkanını seçmeye gidiyor. Eğer bu seçimin ilk turunda herhangi bir aday yüzde 50 oranını geçemezse seçim ikinci tura kalacak ve en yüksek oy alan iki aday ikinci turda tekrar seçime girecek. 24 Haziran'a sayılı günler kala, vatandaşlar seçimlerin ikinci tura kalma ihtimaline karşı 'Seçim 2. tura kalırsa ne zaman oy kullanılacak, ikinci tur ne zaman?' sorularını sormaya başladı. Seçim eğer 24 Haziran'da sonuçlanmazsa, 8 Temmuz'da ikinci tur Peki Seçim 2. tura kalırsa ne zaman oy kullanılacak, ikinci tur ne zaman? İşte detaylar..

Sandığımdan hangi partiye ve Cumhurbaşkanı adayına kaç oy çıktı? TIKLA ÖĞREN
NET SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

Oylar hangi halde geçerli, hangi halde geçersiz sayılacak? TIKLA-ÖĞREN

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin '28 Ağustos'ta erken seçim yapalım' çağrısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '24 Haziran 2018' açıklamasıyla cevap verdi ve Türkiye'de seçim süreci resmen başladı.

Siyasi kulislerde birbiri ardına açıklamalar yapılırken, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde kazanan olması durumunda takvimin nasıl işleyeceği de merak konusu oldu.

Anayasa'ya göre birden fazla turun olduğu seçimlerde eğer ilk turda kazanan olmazsa, "seçimi izleyen ikinci pazar günü" ikinci tur seçimleri yapılır diye açıklanıyor.

Buna göre 24 Haziran'daki seçimlerin ilk turunda herhangi bir ada üstünlük sağlayamazsa, seçimlerde ikinci tur 8 Temmuz 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...