HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tarihî seçim

Tarihî seçim
Seçim, Genel Seçim, Haber

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türkiye genelinde oy verme işlemi sona erdi. Oy sayımına başlandı.

Tarihî seçim

İTTİFAKLAR PUSULADA
Milletvekilliği seçimleri için de AK Parti, CHP, MHP, HDP, İYİ Parti, HÜDA PAR, Saadet Partisi ve Vatan Partisi yarışacak. Büyük Birlik Partisinin (BBP) adayları AK Parti, Saadet Partisinin bazı adayları CHP, Demokrat Partinin (DP) adayları da İYİ Parti listelerinden seçime girdi. Oy pusulasında ilk sırada AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu, BBP’nin destek verdiği “Cumhur İttifakı” olacak. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP’nin kurduğu “Millet İttifakı” oy pusulasında son sırada yer alacak. Oy  pusulasında HÜDA PAR ikinci, Vatan Partisi üçüncü, HDP ise dördüncü sırada. Yurt dışında 60 ülke ve 123 temsilcilikte kurulan sandıklarda oy verme işlemleri 19 Haziran’da tamamlandı. Yurt dışında seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 47 bin 323 seçmenden, 1 milyon 486 bin 408’i oy kullandı. Ankara Ticaret Odasında (ATO) tutulan oylar da bugün sayılacak. Gümrük kapılarında oy verme işlemleri de bugün tamamlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...