Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaç ilde hangi aday önde bitirdi?

Düzenleyen:
Kaç ilde hangi aday önde bitirdi?

GÜNDEM Haberleri

Türk siyasi tarihinde ilk kez siyasi partilerin ittifak şeklinde sandıkta yarıştığı seçimde kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 63 ilde önde görünürken, Muharrem İnce 8, Selahattin Demirtaş ise 10 ilde önde bitirdi. Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu ise hiçbir ilde seçimi önde bitirmeyi başaramadı.

Sabah 08.00'de başlayıp 17.00'de sonlanan oy verme işleminin ardından oylar sayılmaya başladı. Sandıkların %91'inin sayıldığı cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan, kesin olmayan sonuçlara göre Türkiye genelinde aldığı %53 oyla 63 ilde seçimi önde kapattı.

NET SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

Oylar hangi halde geçerli, hangi halde geçersiz sayılacak? TIKLA-ÖĞREN

AKŞENER VE KARAMOLLAOĞLU HİÇBİR İLDE ÖNDE BİTİREMEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Türkiye genelinde aldığı %7.46 oya ve partisinin aldığı yüzde %10 oya rağmen hiçbir ilde seçimi önde bitirmeyi başaramadı.Saadet Partisinin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek de hiçbir ilde seçimi önde bitirmedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...