Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı Binali Yıldırım

Düzenleyen:
AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı Binali Yıldırım

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım oldu. AK Parti, saat 16.30’da 27. Dönem TBMM Başkanlığı adayını TBMM Genel Sekterliği’ne bildirecek.

Adaylık başvuruları 11 Temmuz Çarşamba günü saat 24.00’te sona erecek. TBMM Başkanlık seçiminin ise 12 Temmuz Perşembe günü yapılması bekleniyor. Seçimlerde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki (400 oy) çoğunluğu, üçüncü turda ise salt çoğunluk (301 oy) aranacak.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN İLK SÖZLERİ

Kararın ardından açıklama yapan Başbakan, "Vatana millete hayırlı olur inşallah. Başka adaylar da çıkabilir. İlk turda sonuçlanır mı bilmem. Meclisimiz, milletvekillerimiz ne derse o olur." dedi.

'ÇOK UZUN SÜRMESİNİ İSTEMİYORUZ'

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ve grup başkan vekilleri müracaatı TBMM Genel Sekreterliği'ne yaptı. Bostancı," turların çok uzun sürmesini beklemiyoruz, bizim kanaatimiz 3. turda bu işin neticelenmesi" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...