Adalet Bakanı Kim Oldu? | Abdülhamit Gül Kimdir?

Düzenleyen:
Adalet Bakanı Kim Oldu? | Abdülhamit Gül Kimdir?

GÜNDEM Haberleri

Başkanlık Sisteminin ilk kabinesi açıklandı. Adalet Bakanı olarak görev yapacak isim ise Abdülhamit Gül oldu. Peki Abdülhamit Gül kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile ilgili merak edilenler...

Adalet Bakanı Kim Oldu? Abdülhamit Gül Kimdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlık Sisteminin kabinesini açıkladı. Merakla beklenen kabinede yer alan isimlerden biri de Abdülhamit Gül oldu. Başkanlık Sisteminin ilk Adalet Bakanı olarak göreve getirilen Abdülhamit Gül kimdir? Abdülhamit Gül nereli ve kaç yaşında? İşte Abdülhamit Gül ile ilgili merak edilenler...

ABDÜLHAMİT GÜL KİMDİR?

12 Mart 1977'de Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu'nda tamamladı. Nizip İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı.
Lise yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum örgütlerinin farklı kademelerinde görev aldı. Gençliğin eğitimi, sivil toplum faaliyetlerine ve siyasete kazandırılması konusunda faaliyetler yürüttü. Siyasi, güncel, edebi konularda çeşitli gazete ve dergilerde makale ve denemeleri yayımlandı.
AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi. Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
25., 26. ve 27. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan, 2. ve 3. Olağanüstü Büyük Kongrelerinde yeniden MKYK Üyeliğine seçildi ve AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirildi.
19.07.2017 tarihinde 65. Hükümette Adalet Bakanlığı görevine getirildi. 
Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...