Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÜNİVERSİTE PUANLARI 2018 YKS tercih robotu ve üniversite TABAN VE TAVAN PUANLARI | YKS üniversite tercihleri

Düzenleyen:
ÜNİVERSİTE PUANLARI 2018 YKS tercih robotu ve üniversite TABAN VE TAVAN PUANLARI | YKS üniversite tercihleri

GÜNDEM Haberleri

YKS Üniversite puanları, 2018 YKS tercih robotu, klavuzu ve üniversite taban ve tavan puanları, sıralamaya göre yerleşebileceğim üniversiteler ile YKS üniversite sıralamaya göre 2 ve 4 yıllık bölümler hangiler? tarzında konular şimdi öğrenci ve veliler tarafından sorgulanıyor. Bunların yanında 2018 üniversite tercihleri ne zaman hangi tarihte başlayacağı da merak ediliyor. ÖSYM, 31 Temmuz itibarıyla büyük bir sürpriz yaparak YSK sınav sonuçlarını gece yarısı açıkladı. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz 2018 YKS tercih robotu, klavuzu ve Türkiye sıralamasına göre yerleşilecek 2 yıllık ve 4 yıllık üniversiteler internetten araştırılıyor. İşte 2018 YKS üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak ve YKS tercih robotu ile sıralamaya göre 2 ve 4 yıllık yerleşebileceğiniz üniversiteler ile ilgili detaylar...

YKS Üniversite puanları, YKS tercih robotu, klavuzu yayınlandı mı, üniversite taban ve tavan puanları, 2018 YKS sıralamaya göre yerleşebileceğim 2 ve 4 yıllık üniversiteler hangileri ile YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? gibi merak ettiğiniz konulara buradan ulaşabilirsiniz. 2018 YKS sınav sonuçları ÖSYM tarafından gece yarısı açıkladı. O saatlerde sonuçların açıklanmasını beklemeyen veli ve öğrenciler 2018 YKS sınav sonuçlarını sorguladıktan sonra Türkiye sıralamasına bakarak 2 ve 4 yıllık yerleşebilecekleri üniversiteleri araştırmaya başladı. YKS üniversite tercih robotu klavuzu yayınlandı mı ve üniversite taban ve tavan puanları diye sorgulayanlar 2018 YKS üniversite tercihleri ne zaman? diye de merak ediyor. Yaklaşık 2 milyon öğrencinin ter döktüğü üniversiteye giriş sınavında öğrencileri sıralamasına göre yerleşecekleri 2 ve 4 yıllık üniversiteler alacakları öğrenci sayısını ve sıralamasını belirleyecek. YKS üniversite tercihleri başlamadan 2018 YKS robotu, klavuzu ve sıralamaya göre 2 ve 4 yıllık yerleşebileceğim üniversiteler hangileri tarzında sorular sorgulanmaya devam ediyor. 

ÜNİVERSİTE TABAN VE TAVAN PUANLARI, YSK SONUÇLARI, TERCİHLER VE KLAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2018 YKS sıralamaya göre tercihler ne zaman?

ÖSYM tarafından yayınlanan ‘‘2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları’’ ön kılavuzunda yer alan bilgilere göre, 7-14 Ağustos tarihinde tercih işlemleri tamamlanacak. T.C kimlik numarası ve şifreleriyle adaylar ÖSYM’nin resmî sitesinden tercihlerini yapacak. Fax, e-posta gibi yolla tercih yapanların tercihleri kabul edilmeyecek. Bu işlemlerin ardından adaylar, isterlerse tercih süresi zarfında aynı adresten yaptıkları tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Yerleştirme sonuçları ise yine ÖSYM’nin resmî sitesinden duyurulacak.  ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor. 

ÜNİVERSİTE PUANLARI 2018 YKS tercih robotu ve üniversite TABAN VE TAVAN PUANLARI | YKS üniversite tercihleri

Önlisans 150, lisans için 180 puan gerekli

ÖSYM, YKS sonuçlarını açıklar açıklamaz sınava giren adaylar ilk olarak, puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde bulundurarak önlisans veya lisans programlarının hangilerinden tercih yapabileceklerini öğrenmeye çalışıyor. Önlisans programlarını, 2018-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebilecek. Lisans programlarından tercih yapabilmek içinse AYT’den180 ve üzerinde puan alma koşulu bulunuyor.

ÜNİVERSİTE PUANLARI 2018 YKS tercih robotu ve üniversite TABAN VE TAVAN PUANLARI | YKS üniversite tercihleri

2018 tercih süresi ne zaman, hangi tarihte?

ÖSYM’nin resmî sitesinde yer alan açıklamalar doğrultusunda tercih işlemini tamamlayan adayların sayfada, “2018- YKS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir” ifadesini mutlaka görmesi gerekiyor. Tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra 7-14 Ağustos arasında https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecek. Tercih süresi tamamlandıktan sonra herhangi bir değişikliğin söz konusu olmayacağı ifade edildi. Tercih işlemini tamamlayan adaylara,  7-14 Ağustos arasında ÖSYM'nin sitesinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmesi gerekiyor.

ÜNİVERSİTE PUANLARI 2018 YKS tercih robotu ve üniversite TABAN VE TAVAN PUANLARI | YKS üniversite tercihleri

2018 üniversite kayıtları ne zaman? 

YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Fakat, tercihlerine göre bir programa yerleşecek adayların üniversitelere kayıt takvimleri ÖSYM’nin bilgi amacıyla yayınladığı ön kılavuzda yer alıyor. Buna göre YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında gerçekleştirilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...