Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'nin yaptırım kararına karşı AK Parti'den mütekabiliyet vurgusu

Düzenleyen:
ABD'nin yaptırım kararına karşı AK Parti'den mütekabiliyet vurgusu

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "ABD'nin yaptırım kararı Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı saldırgan bir tutumdur. Türkiye rasyonel tavrını devam ettirecek. Türkiye mütekabiliyet esasına göre gerekli cevabı verecek" dedi. Ünal'ın verdiği bilgilere göre somut ve uygulamaya dönük adımları Dışişleri Bakanlığı en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Türkiye'nin ABD'ye mütekabiliyet esasına göre gerekli cevabı vereceğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

"DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI PAYLAŞACAKTIR"

Rahip Brunson'la ilgili iddianameyi okumak gerektiğini belirten Ünal, "Arkadaşına bir mesajı attığını kabul ediyor. Brunson'un Türkiye'de görevinin ne olduğu çok açık bir şekilde ortada. Biz 15 Temmuz'u, PKK terör örgütünü bunların birbirinden bağımsız olmadığını görürüz. Suriye ve Irak'ta yaşananları birbirinden bağımsız değerlendirmemiz söz konusu değil. Ne yapılmak istendiğini ne bir şekilde görüyoruz" dedi.

Türkiye'nin karşı yaptırımlarına ilişkin konuşaan Ünal, "Türkiye hangi adımları atacağını çok iyi biliyor, tahriklere kapılmadan kararlı şekilde Türkiye adımlarını atacak. Somut ve uygulamaya dönük adımları Dışişleri Bakanlığı en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacaktır" diye konuştu.

İDAM TARTIŞMASI

İdam tartışması hakkında konuşan Ünal, "İdamın tekrar getirilmesi, Meclis'te bir mutabakata bağlı. O mutabakat oluştuğunda konuşmak lazım. Cumhur İttifakı olarak bu karar için Meclis'te bir mutabakat gördüğümüzde gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...