Hükümetten son dakika açıklaması! ABD ile Türkiye arasında buzlar eriyor

Düzenleyen:
Hükümetten son dakika açıklaması! ABD ile Türkiye arasında buzlar eriyor

GÜNDEM Haberleri

Son dakika! ABD ile yaşanan yaptırım krizine ilişkin, Ankara'dan "Türkiye ve ABD heyetleri arasında Trump'a yakın bir ekiple görüşmeler pozitif şekilde sürüyor. Görüşmeler pozitif şekilde yürüyor, her iki tarafta da sağduyu hakim, sonuç alınacak" açıklaması yapıldı.

Son dakika haberi... Türkiye-ABD ilişkilerinde kısa vadede olumlu sonuç bekleniyor. Diplomatik kaynaklar, iki ülke heyetleri arasında ABD Başkanı Donald Trump'a yakın bir ekiple görüşmelerin pozitif şekilde sürdüğünü, sağduyunun hakim olduğunu ve kısa vadede olumlu sonuç beklendiği belirtti. 

"İKİ TARAFTA DA SAĞDUYU HAKİM"

ABD'nin iki Türk bakana yaptırım uygulama kararının ardından Ankara'dan açıklama geldi. Diplomatik kaynaklar, yaşanan krize ilişkin, "İki tarafta da sağduyu hakim. Kısa vadede olumlu bir sonuç alınması bekleniyor" şeklinde konuştu.

GÖRÜŞMELER TRUMP'A YAKIN BİR EKİPLE YAPILIYOR

Görüşmelerin Trump'a yakın bir ekiple yapıldığı, bu ekipte Cumhuriyetçi Senatör Lindsay Graham'ın da bulunduğu bildirildi.

ÇAVUŞOĞLU VE POMPEO GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo da Cuma günü Singapur'da 51. Güney Doğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında yüz yüze görüşecek.

YAPTIRIMI BEYAZ SARAY AÇIKLAMIŞTI

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, dünkü basın toplantısında Türkiye'ye yaptırımlara ilişkin açıklama yaparak, "Türk İçişleri ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulanacak" ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...