Engelli hükümlü muayene bekliyor

Engelli hükümlü muayene bekliyor

GÜNDEM Haberleri

Yardıma muhtaç olan engelli hükümlü, denetimli serbestlik yasasından faydalanmak için başvurdu. Ancak aylardır rapor bekliyor.

Ankara Sincan Yarı Açık Cezaevinde tutuklu bulunan Sertaç Gündüz isimli hükümlü, iki kolu olmadığı için kişisel ihtiyaçlarını gideremiyor. Sol kolu omuzundan, sağ kolu dirsek altından kesik olan Sertaç Gündüz, denetimli serbestlik yasasından faydalanmak için Mart ayında müracaatta bulundu. Ancak, Gündüz'ün müracaatı sonrasında heyet raporu hazırlandı. Raporda Gündüz'ün hayatını tek başına yardım almadan sürdürmesinin mümkün olmadığının altı çizilirken, bir rehabilitasyon merkezinin vereceği sağlık raporunun daha etkin olacağı ifade edildi. Mart ayından bu yana bir rehabilitasyon merkezinde muayene olmayı bekleyen Gündüz, bürokratik yazışmaların yavaş işlemesi nedeniyle tahliyesi için gerekli raporu halen alamadı. Gazetemize mektup yazarak durumunu anlatan Gündüz, "Cezaevindeki arkadaşlarım yemek, tuvalet, banyo gibi ihtiyaçlarımda bana yardımcı oluyor. Yasalar açık olmasına rağmen bürokrasi yavaş ilerlediği için aylardır bekliyorum. Bu hem bana hem de koğuş arkadaşlarıma eziyet" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...