Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye Diyanet Vakfı olarak kurban çalışmalarınız ve hedefleriniz nelerdir?

Düzenleyen:
Türkiye Diyanet Vakfı olarak kurban çalışmalarınız ve hedefleriniz nelerdir?

GÜNDEM Haberleri

Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle milletimizin iyilik temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu Kurban Bayramında da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bayram sevincini mazlum ve mağdur coğrafyalara taşımak için yola çıkıyoruz.

Kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız işbirliği ile “dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet” şiarıyla Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenliyoruz.

Bu yıl “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” temasıyla gerçekleştireceğimiz 2018 Vekâletle Kurban Kesin Programı kapsamında, yurt içinde 280 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde TDV görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştireceğiz. Yurtiçindeki merkezlerde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi de yapacağız.

Ülkemizdeki Suriyeli mültecilerin yanı sıra yurt dışında da Çad’da Orta Afrikalı, Nijer’de Nijeryalı, Bangladeş, Malezya ve Pakistan’da ise Arakanlı mültecilere yönelik kurban kesim ve dağıtımları da gerçekleştireceğiz.

Geçen yıl milletimizin bize emanet ettiği 257 bin 789 hisse kurbanı; yurt içinde ve yurt dışında mağdur, mazlum ve umudunu bu millete bağlayan kardeşlerimize bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde ulaştırdık.

Bu yıl da milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yılki bağış rakamlarının üzerine çıkarak daha fazla ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elini ulaştırmayı hedefliyoruz.

Bu yılki kurban fiyatlarınız ne kadar? Kurban fiyatlarını nasıl belirliyorsunuz?

Bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 850 TL, yurt dışı 625 TL olarak belirledik.

Kurban programımızı Diyanet İşleri Başkanlığımız işbirliğiyle yürütüyoruz. Çok geniş ve güçlü bir teşkilat ve operasyon ağına sahip olmamız, çeyrek asırlık kurban organizasyon tecrübemiz, yurt dışındaki dini idarelerle güçlü bağlarımız ve çok sayıda kurban kesiyor olmamız alım gücümüzü artırırken, fiyatlarımızı da düşürmektedir. Bu yıl milletimizin daha fazla kurban kesebilmesi, daha fazla hayırda bulunabilmeleri için yurtiçi kurban fiyatımızı artırmadık.

Ülke genelinde size karşı bir teveccüh ve güven var. Bunun sebepleri nelerdir?

Kurban dini bir ibadettir. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakfımız görevlileri yıllardır dini hassasiyetlere uygun bir şekilde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştirmektedir. Bu kamuoyu tarafından da yakinen bilinmektedir. Ayrıca 26 yıllık organizasyon tecrübemiz ve operasyon gücümüzle, bu hizmetin bütün süreçlerini eksiksiz takip ediyor ve kamuoyu ile paylaşıyoruz. Dolayısıyla milletimizin teveccühü her geçen gün artarak devam etmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde yapılan düzenleme kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığımıza kurban ibadetinin usulüne uygun şekilde yerine getirilmesi amacıyla gerekli tedbirleri alması yetki ve sorumluluğu yüklendi. Bu yetki ve sorumluluğun verilmiş olması bizleri onure ettiği gibi aslında halkımız nazarında kurban ibadetinin yerine getirilmesine dönük usulde Diyanet teşkilatımızın görüşlerine itibar edildiğini de gösteriyor. Biz de bu güven ve teveccühü boşa çıkarmamak adına hep birlikte çalışıyoruz.

Kurban dağıtımıyla kaç ülkede ve kaç kişiye ulaşmayı planlıyorsunuz?

Sorunuz öyle derinden öyle vurucu ki rakamlarla konuşmaktan çok lisan-ı hâl ile cevaplayabilsek keşke. Zira “Yeryüzünde İyilik Egemen Oluncaya Dek” çalışmaya, gayret etmeye, mazlumlara umut olmaya çalışan Türkiye Diyanet Vakfı için ufuklar daima açık; hedefler daima yüksek; rotalar hep bir adım daha ileri gitmenin çabasında gidiyor. Rabbim, bu uğurda bize güç versin. İşimizi kolaylaştırsın. Eski bir ârifin niyazıyla “Allah ellerimizi tutsun ve bir daha hiç bırakmasın inşallah”.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi "Vekaletle Kurban Kesin Programı" kapsamında, yurt içinde 280 merkezde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde TDV görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirerek, yaklaşık 10 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyoruz.

Kestiğimiz kurbanları, yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzakdoğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtıyoruz.

Bağışçılar kurbanlarının nerede kesildiğini ve dağıtıldığını öğrenebiliyor mu?

Elbette. Vekaletle kurbanda üzerinde en çok durduğumuz hususların başında güvenirlik ve şeffaflık geliyor. Bu noktada her bir bağışçımızın gönül rahatlığı ile kurban bağışında bulunmasını ve kurban ibadetini yerine getirmesindeki iç huzuru önemsiyoruz. Bağışçımıza bağışının hemen ardından vekalet kaydının oluşturulduğuna dair SMS gönderiyoruz. Bayram günü kurbanı kesildikten sonra ise kesildi bilgisi ve teşekkür SMS’i iletiyoruz. Bu SMS bağışçılarımızın her birine tek tek ulaştırılıyor. Sadece bu iş için tecrübeli ve büyük bir ekibimiz var. Gece gündüz demeden Çağrı Merkezimiz ve Bilgi İşlem Masamız çalışmalarını özveriyle sürdürüyor.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak kurban çalışmalarınız ve hedefleriniz nelerdir?

Bu yıl kaç gönüllü ile çalışacaksınız? Gönüllü olmak için nereye ve nasıl başvurulmalı?

Kurban organizasyonumuzu, Vakfımız ve Diyanet görevlileri ile aynı zamanda gönüllülerimiz aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Türkiye’den 385 görevli ve gönüllümüz başta olmak üzere bağış aşamasından, kesilen kurbanların ulaştırılmasına kadarki süreçte yer alan şube görevlilerimiz, ülkemizdeki ve yurt dışındaki din görevlileri ile yardımcı kuruluşlardaki çalışanlar olmak üzere yaklaşık 6 bin 500 kişilik bir ekiple bu yılki operasyonumuzu gerçekleştirmiş olacağız.

Gönüllülük bizim can damarımız. Gönüllülerimiz olmasa gerçekten Vakıf hizmetlerinin yürümesi de zorlaşır; çalışmalarımızın bereketi de azalır. Bu yüzden gönüllü desteğini önemsiyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde özellikle gençlerimizi esas alan gönüllülük sistemimizi kamuoyu ile buluşturmayı planlıyoruz.

Yediden yetmişe dileyen herkes web sitemizde bulunan Gönüllülük Formunu doldurmak suretiyle Vakfımızın gönüllüsü olarak birlikte hayra vesile olabilirler.

Vatandaşlarımız kurban bağışlarını size nasıl yapacaklar?

Her zaman bizlere destek ve teveccühlerini esirgemeyen milletimize gönülden teşekkür ediyorum. Bu yıl da vatandaşlarımız, vakfımızın www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden, tüm PTT şubeleri ve bankalardan, il ve ilçe müftülüklerinden, makbuz karşılığı din görevlilerine ve TDV şubelerinden bağışlarını yapabilirler.

Vatandaşlarımız ayrıca 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını güvenle Türkiye Diyanet Vakfına yapabilirler.

Teşekkür ediyorum. Bütün izleyicilerimizi Vekaletle Kurban Kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum. Hayırlı günler, hayırlı yayınlar diliyorum.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...