Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MHP ile AK Parti yerelde de beraber

Düzenleyen:
MHP ile AK Parti yerelde de beraber

GÜNDEM Haberleri

Muhalefetin 2019 Mart’ında birlikte hareket etmesi durumunda MHP’nin AK Parti’yle doğal ve gönüllülüğe dayalı bir ittifak kuracağı belirtiliyor.

MHP'DEN KANUN TEKLİFİ: YANILTICI ANKETE 5 YIL HAPİS

MHP, yanıltıcı anket şirketleri için yasa teklifi hazırladı. Meclis’te Kamuoyu Araştırmaları ve Sonuçlarının Yayınlanmasına İlişkin Kanun Teklifi hakkında bilgi veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, araştırmacının; yayınlanan bir araştırma için araştırmayı kim için yaptığını, araştırmanın finansmanının kim tarafından karşılandığını ve tutarını belgeleri ile birlikte paylaşmak zorunda kalacağını, veri toplama, analiz etme ve yayınlama dahil her aşamada dürüst, doğru ve tarafsız olmakla yükümlü tutulduğunu kaydetti. Karakaya, “Teklifle kişisel verilen arşivlenerek başka çalışmalar ya da başka amaçlar için kullanımının önüne geçilmesi maksadıyla ilgili işlemler sonlandığında imha edilmesi zorunluluğu getirilmektedir. Kamuoyunu yönlendirmek veya etkilemek maksadıyla yalan, yanlış, yanıltıcı veya eksik bilgiler sunan araştırmacının 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması öngörülmektedir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...