HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hakkari’de çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Düzenleyen: /
Hakkari’de çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hakkari, Mühimmat, Eyp, Haber

GÜNDEM Haberleri

Hakkari’de jandarma ekipleri tarafından PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Çalışmalarda 19 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği, 50 adet EYP alıcı anahtarı, 1 kilo A4 patlayıcı madde, 6 adet anti tank roket mühimmat ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiği açıklandı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 14 Ağustos 2018 günü merkez Taşbaşı köyü İğdeli Mahallesi kırsal alanında operasyon icra edildi. İcra edilen operasyon neticesinde; 19 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği, 50 adet EYP alıcı anahtarı, 7 adet kumanda ateşleme anahtarı, 1 kilo A4 patlayıcı madde, 27 adet elektrikli fünye,6 adet anti tank roket mühimmatı, 50 metre kablo, 7 adet 4’lü pil bloğu,2 adet 12’li pil bloğu, 32 adet büyük pil,10 adet 9 volt pil, 3 tüp sprey boya, EYP yapımında kullanılan çok sayıda devre kartı ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...