Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tutuklu 2 Yunan askeri hakkında flaş karar

Düzenleyen:
Tutuklu 2 Yunan askeri hakkında flaş karar

GÜNDEM Haberleri

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan 2 Yunan askeri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı "Hudut Kartalları" adlı  sınır birliği ekiplerinin devriye görevi sırasında Pazarkule yakınlarında 1  Mart'ta yakalandıktan sonra tutuklanan Yunanistan ordusundan Teğmen Aggelos  Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitros Kouklatzis'in tutukluluk hali  değerlendirildi.

2. Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan duruşma için Mitretodis ve  Kouklatzis, tutuklu bulundukları Edirne F Tipi Cezaevi'nden güvenlik önlemleri  eşliğinde Edirne Adliyesi'ne getirildi. Duruşmada avukatlar da hazır bulundu.

Yunan askerleri Mitretodis ve Kouklatzis, savunmalarında sınırı  yanlışlıkla geçtiklerini ileri sürerek, tahliyelerini talep etti.

Hakimlik, askerlerin tahliyesine karar verdi.

ÇİPRASTAN TAHLİYE KARARINA SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, iki Yunan askerin serbest bırakılması üzerine açıklama yaptı.

Başbakanı Alexis Çipras, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yunan askeri subayının serbest bırakılması, bölgedeki dostluk, iyi komşuluk ve istikrarı güçlendirmeye yardımcı olacak bir adalet eylemidir ifadelerini kullandı. Çipras, iki askerin özgürlüğünü de selamladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...