HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FETÖ'cü Altaylı'nın kızı 'Türkiye'ye baskı sürsün' dedi

Düzenleyen: /
FETÖ'cü Altaylı'nın kızı 'Türkiye'ye baskı sürsün' dedi
Türkiye, FETÖ, Enver Altaylı, , Haber

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de bir yıldır FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan FETÖ'cü Alman vatandaşı Enver Altaylı'nın kızı, rahip Brunson için yapılan baskının babası için de etkili olmasını umuyor.

ABD ile Türkiye arasında rahip Andrew Craig Brunson'ın tutukluluğuna ilişkin kriz sürerken, Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşları da yeniden gündeme getirildi. 

Türkiye'de FETÖ'den tutuklu bulunan Alman vatandaşı Enver Altaylı'nın kızı, rahip Brunson'a yönelik Türkiye'ye yapılan baskının babası için de etkili olmasını umduğunu belirtti.

DW Türkçe’nin aktardığına göre; Alman haber ajansı dpa'ya konuşan Enver Altaylı'nın kızı Zehra Der, babasının tutuklu oluşunun birinci yılının 20 Ağustos'ta dolacağını ifade etti. Der, federal hükûmetin babası ve Türkiye'de tutuklu tüm Alman vatandaşları için Ankara'ya baskı yapmaya devam etmesini umduğunu belirtti.

"TEK KİŞİLİK HÜCREDE SAĞLIK SORUNLARI YAŞIYOR"

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Antalya'da gözaltına alınıp tutuklanan 73 yaşındaki Enver Altaylı, hakkındaki FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'daki Sincan cezaevinde tutuluyor. Der, babasının cezaevi koşullarında ciddi sağlık sorunları yaşadığına dikkat çekerek, tutukluluk koşullarının hafifleştirilmesini talep etti.

"Tek kişilik hücrede, başına bir şey gelmesinden korkuyoruz" diyen Zehra Der, babasının yüksek tansiyon ve mide sorunları yaşadığına dikkat çekti.

Zehra Der'in daha önce Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamaya göre hukukçu olan Enver Altaylı, Antalya'da turizm alanında çalışıyordu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...