HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ekonomist Devlet Bahçeli'den hükûmete 10 maddelik öneri

Düzenleyen: /
Ekonomist Devlet Bahçeli'den hükûmete 10 maddelik öneri
Devlet Bahçeli, Dolar, Haber

GÜNDEM Haberleri

Ekonomist kimliğiyle de tanınan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin ABD ile yaşadığı krizle alakalı hükûmete 10 maddelik öneride bulundu.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, gündemdeki konulara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

HÜKÛMETE 10 MADDELİK ÖNERİ

Türkiye'ye yönelik tavrı yüzünden ABD Başkanı Donald Trump'ı sert sözlerle eleştiren Bahçeli, hükûmete 10 maddelik öneride bulundu.

İşte Bahçeli'nin 10 maddelik önerisi;

- Tasarruf tedbirleri alınmalı

- Arz artırılmalı

- Merkez Bankanı zorunlu müdahalelerde gecikmemeli

- Döviz cinsinden yapılan ödemeler yeniden yapılandırılmalı

- Cari açıklama mücadele edilmeli

- İflasların önüne geçilmeli

- Üretim artırılmalı

- Ekonomik seferberlik ilan edilmeli

- Küresel ittifak ve ilişki ağları yeniden değerlendirilmeli

- Yerli ve milli ürünlerin üretilmesine öncelik verilmeli

Bahçeli'nin açıklamalarından bir kesit;

"Ticaret savaşının fitilini tutuşturarak küresel savaşı tetiklemişlerdir. Kanada, Meksika, AB ülkeleriyle anlaşmazlığa düşmüştür. Çin ile rekabet içine girmiştir. Beyaz Saray'a çöreklenen akılsız yönetim zihniyeti Çin'e ek vergi uygulamayı tercih etmiştir. Kuzey Kore devlet başkanı bile daha gerçekçidir. Trump'ı en başta ABD halkı sorgulamalıdır. Bu gidişle ABD okyanusun karşısındaki düşman kampı olarak sivrilecektir.

"KURLA KURULMADIK"

ABD'nin Türkiye hazımsızlığı ileri boyuttadır. İstiyorlar ki ağızlarına bakalım, karşılarında el pençe divan duralım. ABD, Türk milletini ya tanımıyor, ya tanımak istemiyor. Hiçbir güce tamah edemeyiz, hiçbir tehdide tamam demeyiz. Türk milleti zulme ortak olmaz, zalime gözyummaz. Ekonomik darbecilere, faiz lobilerine sonu cefa da sefa da olsa eyvallah etmez. Biz kurla kurulmadık, dövizle devrilmeyiz.

Türkiye'de at koşturmayı, ekonomik çakalların serbest dolaşımını arzuluyorlar. Başaramayacaklar, Türk milletini yenemeyecekler, bu savaşı muzaffer yenemeyecekler. 1915'te Çanakkale'yi geçemediler, 2018'de Ankara'yı geçemeyecekler. Biz kuru ekmek, kuru soğanla da yaşamasını biliriz, yeter ki bağımsız yaşayalım. Başka Türkiye yoktur.

"EDERİ 1 DOLAR EDEN HAİNLERİN..."

Ederi 1 dolar eden hainlerin havaya uçması, düşmanlıktır, düşmana da ne yapılacağı bellidir. Kim ekonomik tribülanstan el ovuşturuyorsa sütünde leke vardır. Doları yükselterek kaldıkları yerden devam için çırpınıyorlar. 15 Temmuz'da atılan bombalarla, pimi çekilen döviz bombası aynı yerde imal edilmiştir.

Türk milleti bu oyunu da bozmaya muktedirdir. Bu bağımlılığı sorgulamanın tam vaktidir. Türkiye yeni bir ekonomik modeli tartışmalıdır. Yabancı sermaye gelsin ancak getirdiğinden fazla götürmesine izin veremeyiz. Biz akıl sağlığı tartışmalı bir siyasetçinin mesajlarına mı, milletin yüksek erdem ve enerjisine mi dikkat edeceğiz?

"GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR"

Siyasetten ekonomiye, üniversitelerden bürokrasiye kadar herkes mesuldür. Sele kapılmış saman çöpü gibi sürüklenemeyiz. Hayranlık duyduğumuz tarihimiz vardır. Biz Türkiyeyiz, hep birlikte Türk milletiyiz. 1944'ten beri hegamonya kurmuş dolardan büyüğüz. Dövizle önümüzün kesilmesini düşünmek sefil bir çılgınlıktır.

Döviz çıktıkça sevinen satılmışlar bellidir. Gün birlik olma günüdür, dayanışma ve yardımlaşma günüdür. Hükümetin, STK'nın, ekonomik aktörlerin dövizdeki ataklara mukavemeti tekdire şayandır. Dövizdeki tırmanışa siyasi ve ekonomik tedbirler devreye alınmaktadır, bundan memnuniyet duyuyoruz. Ek mali yükümlülükleri samimiyetle desteklediğimizi ilan ediyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...