Son dakika... Bir haftada 40 terörist etkisiz hâle getirildi

Düzenleyen:
Son dakika... Bir haftada 40 terörist etkisiz hâle getirildi

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı, son 1 haftada yurt içinde yapılan operasyonlarda 2’si sözde üst düzey olmak üzere toplam 40 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Operasyonlarla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan şu açıklama yapıldı:

"İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde 2’si sözde üst düzey olmak üzere toplam 40 (24 Ölü, 5 Sağ/Yaralı, 11 Teslim) terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Ayrıca; Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 2.331 operasyon yapılmış, Terör Örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 552 Terör (PKK/KCK 297, SOL 6, DEAŞ 28, FETÖ/PDY 221), 3.608 Uyuşturucu ve Kaçakçılık suçlarından ve 222 Düzensiz Göçle Mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4.308 kişi gözaltına alınmıştır."

Öte yandan 20.08.2018 tarihinde Şırnak ili Bestler-Dereler Kaval Dağı bölgesinde,  İHA ile tespit edilen bir grup BTÖ mensubuna karşı gerçekleştirilen Yakın Hava Destekli operasyon sonuncunda (2) BTÖ mensubu etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyona devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...