Yerli helikopter T625 bugün havalandı

Düzenleyen:
Yerli helikopter T625 bugün  havalandı

GÜNDEM Haberleri

Genel maksat helikopter ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen Türkiye’nin ilk özgün helikopteri T625 bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Helikopterin bugün havalanmasıyla birlikte 2021 yılında ise seri üretime geçilmesi planlanıyor.

Selçuk Böke ANKARA

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından, "Tamamen milli kaynaklarla geliştirilen ilk helikopterimizin ilk uçuşu vatana millete hayırlı olsun. Tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ve tebrikler. Rabbimize hamdolsun." diyerek görüntüleri paylaştı.

Yerli helikopter T625 bugün  havalandı

ZORLU İKLİM VE COĞRAFYA ŞARTLARINA DAYANIKLI

En zorlu iklim ve coğrafyalarda dahi, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında etkin bir şekilde faaliyet gösterebilecek olan T625 Genel Maksat Helikopteri 2021 yılından itibaren seri üretime geçecek.

Yerli helikopter T625 bugün  havalandı

Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen yerli helikopter, 12 yolcu kapasiteli olacak. Yerli helikopterin aviyonik sistemleri, gövde, rotor sistemi, iniş takımı gibi sistemlerinin tamamı TUSAŞ’ın imzasını taşıyor. Helikopter, VIP, Kargo, Hava Ambulans, Arama Kurtarma, Kıyı Ötesi Taşıma gibi birçok görevde kullanılabilecek.

Yerli helikopter T625 bugün  havalandı

Özgün Helikopter Programı, 15 Haziran 2010 tarihinde toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararı ile başlatılmıştı. Program bütçesi ve takvimi 3 Ocak 2013 tarihli SSİK ile kararlaştırılırken ve 26 Eylül 2013 tarihinde SSM ile TUSAŞ arasında sözleşme imzalanmıştı. Geçtiğimiz günlerde motor çalıştırma ve yer testlerinde başarılı olan T625 helikopteri, ilk uçuşu ise heyecanla bekleniyor. Bu kapsamda helikopterin iniş takımları yerden kesilecek. Bu etkinliğin kapsamı, kalan kısa sürede yapılacak testlerdeki performanslar doğrultusunda netleşecek. İlk uçuşunu gerçekleştiren helikopterin 2021 yılında seri üretime geçmesi planlanıyor.

Yerli helikopter T625 bugün  havalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve sivil havacılık alanlarında kullanılmak için Türkiye’nin coğrafi ve iklim şartlarına göre Türk mühendisleri tarafından tasarlanan T625’in, hem askeri hem de sivil modelleri geliştirilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...