HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kenan Sofuoğlu F-16 ile yarıştı

Düzenleyen: /
Kenan Sofuoğlu F-16 ile yarıştı
Teknofest, Solotürk, F 16 , Formula, Yarış, Kenan Sofuoğlu, , Haber

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, Demirören Medya'nın da sponsorları arasında yer aldığı TEKNOFEST, kapılarını açtı. Sabah saatlerinden itibaren TEKNOFEST'in yapıldığı etkinlik alanına çok sayıda vatandaş ve öğrenci geldi. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, TEKNOFEST etkinlik alanını gezerek Phantom 4 uçağına bindi. Teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım ve 2 binin üzerinde yarışmacı katılıyor. İETT, 4 gün sürecek TEKNOFEST'e ulaşım için 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleri planladı. AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, kullandığı motosiklet ile Formula 1 aracı, spor araçlar, Solotürk F-16 uçağı ve bir iş jeti ile yarıştı. Yarışı Sofuoğlu kazandı.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul  Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen TEKNOFEST, kapılarını açtı.

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul 3. Havalimanı'nda başladı. TEKNOFEST'e vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 

Sabah saatlerinden itibaren TEKNOFEST'in yapıldığı etkinlik alanına çok sayıda vatandaş ve öğrenci geldi. Alanda bulunan uçaklara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar uzun süre uçakları inceledi. Tek tek stantları gezen vatandaşlar yetkililerle konuşarak bilgi aldı. TEKNOFEST heyecanı düzenlenecek olan etkinliklerle devam edecek. 

Hava kontrol kulesi önüne kurulan ana sahnede festivalin son gününe  kadar birçok etkinlik düzenlenmesi planlanırken, katılımcı firmaların stantlarında da bilgilendirme ve birçok deneyim fırsatı sunulacak.

Alana girişler için kontrol noktaları oluşturulurken, misafirlerin  ihtiyaçları için çok sayıda sosyal donatı alanı inşa edildi.

BÜYÜK YARIŞ! KENAN SOFUOĞLU İLR SOLOTÜRK YARIŞI NEFES KESTİ

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest İstanbul, "Milli teknoloji hamlesi" hedefleri doğrultusunda bugün İstanbul Yeni Havalimanı'nda start aldı. Teknofest ilk günü büyük bir yarışa ev sahipliği yaptı.

Bugün başlayan Teknofest’te Kenan Sofuoğlu, SOLOTÜRK ve Formula-1 aracına karşı yarıştı. 

AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun, SOLOTÜRK Formula-1 aracı, ve spor araçlarla yaptığı yarış festivale katılan binlerce kişi tarafından takip edildi. Nefes kesen yarışı Sofuoğlu kazandı.

DÜNYANIN EN HIZLILARI YARIŞTI

Yarışan araçlar arasında, "Red Bull Racing Formula 1 arabası", "Kawasaki H2R", "Tesla P100 DL", "Lotus Evora 430 GT", "Aston Martin The New Vantage", "Solotürk F16 uçağı" ve "özel jet Challenger 605" bulunuyordu.

12 KATEGORİDE TEKNOLOJİ YARIŞLARI

Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları, Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, TÜBİTAK ve Türksat'ın paydaşlığında  gerçekleştirilecek.

Aselsan, İHA Destekli İnsansız Kara Aracı, İnsansız Sualtı Sistemleri  ve Robotik Fetih 1453 Yarışmaları'nın, Baykar Savaşan İHA, Sürü İHA, Baykar ve  TAİ Yapay Zeka yarışmalarının, İGA Model Uçak, İSBAK Robotaksi ve İnsanlık  Yararına Teknoloji Yarışması'nın, Roketsan Roket, TÜBİTAK İHA ve Türksat Model  Uydu yarışmasının paydaşlığını üstleniyor.

12 farklı kategoride düzenlenecek teknoloji yarışmalarıyla gençlerin  kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri hedefleniyor. Teknoloji  yarışmalarına toplamda 750 takım ve 2 binin üzerinde yarışmacı katılıyor.

Festival kapsamında Solo Türk ve Türk Yıldızları'yla Türk ve yabancı  gösteri grupları festival süresince havacılık gösterileri sunacak. Ayrıca farklı  büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak festival alanında  sergilenecek. Festival alanında, belirli sayıda ziyaretçinin deneyimleyebileceği  rüzgar tüneli ve planetaryum yer alacak.

Özellikle çocuk ziyaretçilere yönelik, 3D yazıcılar içeren teknoloji  atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festivalde ziyaretçiler için  her akşam farklı bir konser verilecek.

MİLLİ TEKNOLOJİLER, SANAL GERÇEKLİK UYGULAMASIYLA GÖRÜLEBİLECEK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi de bir süredir üzerinde çalıştığı  sanal gerçeklik uygulamasını festival ziyaretçilerinin kullanımına sunacak.  Uygulamayla şirketin ürettiği ve geliştirme çalışmaları yürüttüğü uçak ve  helikopterler birebir ölçülerinde yakından görülebilecek.

Gözlüğü takanlar, kendilerini içinde insansız hava aracı ANKA, Milli  Muharip Uçak, T625 helikopteri, Göktürk-2 uydusu, jet eğitim ve yakın destek  uçağı Hürjet, yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş ve Atak helikopterinin yer  aldığı bir "sanal hangar"da bulacak.

Ziyaretçiler ellerindeki kontrol cihazını kullanarak hangar içinde,  ürünler arasında ve etrafında dolaşabilecek, yakın mesafelerden ürünleri  görebilecek.

TÜRKİYE'NİN İLK KAPSAMLI ROBOT SİMÜLASYONU YARIŞMASI

Simülasyon yarışmaları yapay zeka araştırmaları için oldukça yoğun  kullanılıyor. Bunların en çok bilinenlerini DARPA'nın düzenlediği DARPA Robotics  Challenge (DRC) ve NASA'nın düzenlediği Space Robotics Challenge oluşturuyor.

İki yarışmada da kullanılan açık kaynak simülasyon ortamı (Gazebo  robotik simülatörü) TEKNOFEST'te de olacak. Bu yarışmalarda tek robot için  geliştirilen beceriler test edilirken, TEKNOFEST'teki kullanım bir ilk olarak  kayda geçecek. Yarışma aynı zamanda Türkiye'de yapılan ilk kapsamlı robot  simülasyonu yarışması olarak da dikkati çekiyor.

 Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli  Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Türkiye, uzayda ve havacılıkta hak ettiği yere  gelecektir. Milli İHA ve SİHA'ların altında da bu tutku yatıyor." dedi. 

'AYAĞINIZI YERDEN KESECEK HER TÜRLÜ ETKİNLİK VAR'

Bayraktar, T3 Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından  organize edilen TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali etkinlik alanını gezdi. Phantom 4 uçağına binen Bayraktar, festivale ilişkin  değerlendirmelerde bulundu.

Askeri hava araçlarının yanı sıra çok sayıda sivil aracın da  festivalde ziyaretçilerin ilgisine sunulduğunu aktaran Bayraktar, "Milli savunma  şirketlerimiz de var. Açıkçası bu alanda sivilinden havacılıkla ve uzayla alakalı  ayağınızı yerden kesebilecek her türlü etkinlik var. Festivale sadece ön kayıt  yaptıranların sayısı 80 bin. Bu rekor bir rakam. Allah'a şükür tüm milletimizde  ülkemizin milli teknoloji hamlesini geliştirecek tutkunun adım adım yerleştiğini  görüyoruz." diye konuştu.

Bayraktar, Türkiye'nin milli teknolojiyi üretme konusunda 2023 ve  sonraki hedeflerine hızla ilerlediğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Türkiye, uzayda ve havacılıkta hak ettiği yere gelecektir. Milli İHA  ve SİHA'ların altında da bu tutku yatıyor. Çocukken bundan çok daha küçük bir  etkinliğe gitmiştim. Hayatım boyunca unutmadım. İnşallah bu festival de  gençlerimizde aynı etkiyi bırakır. 30 kadar paydaşımız var. İstanbul Büyükşehir  Belediyesi en büyük paydaşı. Bütün bu altyapıyı onlar kurdu. Üniversitelerimiz,  diğer teknoloji şirketlerimiz ve savunma sanayisi şirketlerimizin katkılarıyla  oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de sağ olsun. Dün Türk Yıldızları da güzel bir  gösteri yaptı."

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise gençlerin yetişmesini önemsediklerini belirterek, "Burada bu  teknolojiyi bu kadar yakından görerek, neler hayal edebileceklerini görüyorlar. Sınırlarını genişletiyorlar. Gençleri hayallerini genişletmeleri için buraya  davet ediyoruz." dedi.

FESTİVAL ALANINA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Dört gün sürecek TEKNOFEST'e ulaşım için yeni otobüs hatları  belirlendi.  İETT katılımcıların, festivale rahat ve hızlı gidebilmesi için 16  merkezden ücretsiz otobüs seferleri planladı.  Sabah 09.00 ile akşam 19.00  saatleri arasında düzenlenen seferlerin yolcu yoğunluğuna göre ayarlaması  yapılacak.

Yeni havalimanına Taksim Gümüşsuyu, Mecidiyeköy E-5 yanı, Kadıköy,  Beşiktaş, Üsküdar İskele, Ümraniye Tepeüstü, Yenibosna aktarma istasyonu, Eminönü  sahil, Hadımköy son durak, Eyüpsultan Feshane, İSPARK otoparkı, Maltepe metro  istasyonu, Kartal E-5, Büyükçekmece Tüyap Merkezi, Küçükçekmece Stad yanı,  Sarıyer son durak ve Seyrantepe Metro istasyonu İETT peron ve duraklarında  otobüsler kaldırılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...