HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Çavuşoğlu anlaşmayı duyurdu! İki ülke arasında karşılıklı olarak açılacak

Düzenleyen: /
Bakan Çavuşoğlu anlaşmayı duyurdu! İki ülke arasında karşılıklı olarak açılacak
Dışişleri Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu, Paraguay, Haber

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında, "Güney Amerika’nın önde gelen ülkelerinden Paraguay ile ilişkilerimizde yeni bir dönem başlıyor; Büyükelçiliklerimizi karşılıklı olarak açıyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi;

Latin Amerika ve Karayipler bölgesine yönelik açılım politikamız kapsamında Paraguay’la temaslarımızı ve işbirliğimizi arttırma yönünde adımlar atıyoruz.

Bu çerçevede, Sayın Bakanımız 73. BM Genel Kurulu marjında Paraguay Dışişleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni ile New York’ta bir araya gelmiştir. Görüşmede Türkiye ile Paraguay arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hususunda karşılıklı siyasi irade teyit edilmiştir.

Türkiye, Asuncion Büyükelçiliğimizin açılmasına yönelik hukuki işlemleri tamamlamış ve Armağan İnci Ersoy’u ilk Büyükelçimiz olarak belirlemiştir. Paraguay tarafının da gerekli işlemleri yakın bir zamanda tamamlaması beklenmektedir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...