Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'da!

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'da!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya'da Köln Merkez Camii'nin açılış töreninde konuştu.

Almanya'da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki Köln Merkez Camii'nin açılış töreninde konuştu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"HER ALANDA İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Kritik bir dönemde son derece verimli, son derece başarılı bir ziyaret yaptık. Almanya'nın bazı fikir ayrılıklarına düşsek de bundan sonra her alanda işbirliğimizi güçlendireceğiz. Gerek Sayın Steinmeier gerekse Sayın Merkel ile görüşmelerimizde iki ülkeyi yakından ilgilendiren meseleleri samimiyetle ele aldık. an: "İki gün boyunca yaptığımız temasların köklü Türk-Alman dostluğunu daha da perçinlediğini düşünüyorum.

"YENİ DÖNEM ÇOK DAHA AYDINLIK OLACAK"

Bu işbirliğinin faydalarını herkesten önce Almanya genelinde yaşayan 3 buçuk milyona aşkın insanımızın hissedeceğine inanıyorum. Yeni dönem çok daha aydınlık çok daha huzurlu günlere vesile olacaktır.

BURADAN FEYZ ALAN TERÖRE KARIŞMAZ

Bugün burada tarihi bir ana şahit ediyoruz. Caminin temeli atıldığı zaman kimi dar görüşlü kişiler protesto düzenlemiş caminin açılışına karşı çıkmışlardı.

Camimiz aynı zamanda Almanya genelinde yaşayan milyonlarca Müslümanın da gurur abidesidir.  İşte burada ve buradan feyzini nasibini alan teröre karışmaz.

"HALA STRATEJİK ORTAKLARIMIZ DELİL DİYOR, YA NE DEDİLİ"

Hala stratejik ortaklarımız delil diyor, Ya ne delili! Türk mahkemeleri bunlarla ilgili kararı verdi.Sizin yargılarınızın verdiği kararlar geçerli, bizim ülkemizdekiler geçersiz. Hangi kanıtı istiyorsun daha!

"MESUT VE İLKAY'LA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİK DİYE DIŞLANDI"

Artık isim vermeden geçemeyeceğim, bana darılır. Mesut Özil'imiz, İlkay Gündoğan'ımız bir fotoğraf çekindik diye dışlandı. Ben bunu Cumhurbaşkanı olarak hazmedemedim. Bir keresinde Şansölye ile maç izliyoruz. Mesut, Türkiye'ye gol attı, birlikte alkışladık. Benim takımıma attı, ben alkışladım. Sporun güzelliği burada. Mesut Özil napıyorsun, kendi takımına gol attın demedik. İsterdik ki ırkçılık savrulmasına düşenlere karşı ortak bir tavır alınsın.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...