Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayıp gazetecinin arkadaşlarından korkunç iddia

Kayıp gazetecinin arkadaşlarından korkunç iddia

GÜNDEM Haberleri

6 gündür haber alınamayan Suud gazetecinin durumu belirsizliğini korurken, TAM Başkanı Kışlakçı, Kaşıkçı’nın hunharca öldürüldüğü bilgisini aldıklarını söyledi.

Resmî işlemler için 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Suud muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’ının durumu belirsizliğini koruyor.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Kaşıkçı’nın girdiği saatle, nişanlısının kendisinden haber alamadığını bildirdiği süre arasındaki, Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna yapılan tüm giriş çıkışlar, Emniyet tarafından inceleniyor. Olayı başından bu yana yakından takip eden Türk Arap Medya (TAM) Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Kaşıkçı’nın hunharca öldürüldüğü bilgisini aldıklarını söyledi. Bu konuda ellerinde teyitli bilgilerin olduğunu ileri süren Kışlakçı, Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne ilişkin haberin kendilerine iki gün önce ulaştığını ancak bunu teyit ettirmek için beklediklerini vurgulayarak, “Bu bilgiyi dün (önceki gün) teyit ettirdik. Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü haberi doğru. İkinci bir haber ise çok vahşice öldürüldüğü yönündedir” değerlendirmesinde bulundu. Bunun kabul edilemez olduğunu kaydeden Kışlakçı, “Buna tepki göstereceğiz. Dünya vicdanının da buna tepki göstereceğini umuyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay da bir ay önce yaptıkları görüşmede, Kaşıkçı’nın kendisine Suud vatandaşlarına yönelik operasyon yapılacağından bahsettiğini ifade ederek “Türkiye’de yapılamayacağına dair ifadeleri olmuştu. Türkiye’de bu tip operasyonlar yapamayacaklarına dair güven duyuyordu” diye konuştu. Bu arada Suudi Arabistan Başkonsolosluğunun Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Kaşıkçı’nın Konsolosluk’ta öldürüldüğü iddiası reddedildi.

ERDOĞAN: BU İŞİN TAKİPÇİSİYİM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suud gazeteci Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili  yaptığı açıklamada İstanbul’da savcılığın bu işin takibinde olduğunu, takibin çok yönlü yürütüldüğünü belirtti. İşin polisiye ve istihbarat takibinin de bulunduğunu ifade eden Erdoğan, özellikle İstanbul’da havalimanlarından giriş çıkışların hepsinin incelendiğini bildirdi. Erdoğan, bu takiplerin sonucunda savcılığın ne gibi bir karar vereceğini, ne gibi bir açıklama yapacağını beklediklerini söyledi. Erdoğan, Kaşıkçı’yı çok eski tanıdığını, bu olayın Türkiye’de olmasının üzücü olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: Beklentim hâlâ iyi niyetli, inşallah arzu etmediğimiz bir durumla karşı karşıya kalmayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak bu işin takibindeyim, kovalıyorum. Buradan çıkacak sonuç neyse onu da dünyaya da bizler bildireceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...