Kayıp gazeteci için arama talebi!

Düzenleyen:
Kayıp gazeteci için arama talebi!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda arama için izin talep etti. Suudi Arabistan Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji de ikinci kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Türkiye, gazeteci Cemal Kaşıkçı için Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'nu arama izni talep etti. İzin talebi haberini Britanya merkezli haber ajansı Reuters, TVS’e dayandırarak duyurdu.

BÜYÜKELÇİ İKİNCİ KEZ ÇAĞRILDI 

Bu arada Suudi Arabistan Büyükelçisi dün ikinci kez Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakan Yardımcısı  Büyükelçi Sayın Sedat Onal, Suudi Arabistan Büyükelçisini dün bakanlığımıza davet etmiştir. Kendisine soruşturma sürecinde tam bir işbirliği içinde olmayı beklediğimizi iletmiştir" denildi. 

Suudi rejiminine muhalif görüşleriyle bilinen The Washington Post gazetesi yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için başkonsolosluğa gitmişti. Bu tarihten sonra gazeteciden haber alınamadı. Emniyet “Kaşıkçı konsolosluktan çıkmadı” derken, Suudi Arabistan yetkilileri Reuters muhabirine kapılarını açıp Kaşıkçı’nın binada olmadığını öne sürmüştü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...