Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Külliye'ye tanıdık isimler... 9 kurula 76 atama

Düzenleyen:
Külliye'ye tanıdık isimler... 9 kurula  76 atama

GÜNDEM Haberleri

Eğitimciden, ekonomiste, sanatçıdan, hukukçuya, eski milletvekilinden, Erdoğan’ın danışmanlarına kadar birçok isim Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları üyeliklerine atandı.

Haber Merkezi ANKARA

Cumhurbaşkanınca oluşturulacak politikalar ve alınacak kararlarla ilgili önerilerde bulunmak üzere oluşturulan 9 Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu üyeliklerine atama yapıldı. Aralarından eski milletvekili ve bakanların yanı sıra, sanatçı, yazar, eğitimci ve bürokratların da bulunduğu 76 isim bu kurullarda görev aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yapılan atamalar Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı. Politika kurulu üyeliklerine atananlar arasında eski bakan Nihat Zeybekçi, eski milletvekilleri Ahmet Gündoğdu, Necdet Ünüvar, Ayşenur Bahçekapılı ve Burhan Kuzu gibi isimler bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu’nun yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlarından Yiğit Bulut, Cemil Ertem, Yavuz Atar, Mustafa Akış, Mehmet Uçum, İbrahim Saraçoğlu ve Şükrü Karatepe gibi isimler de kurul üyeliklerine getirildi. Yazar Cemil Meriç’in kızı Ümit Meriç, sanatçılar Hülya Koçyiğit ve Orhan Gencebay,  tarihçi-yazar Murat Bardakçı, yazar İskender Pala, eğitimci Selçuk Pehlivanoğlu, Bilkent Üniversitesi Rektörü Abdullah Atalar da kurul üyeliğine atandı. Yazarımız ve aynı zamanda Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan da atananlar arasında...

STRATEJİ GELİŞTİRECEKLER

Bu kurulların başkanı Cumhurbaşkanı olacak, Cumhurbaşkanı bir başkanvekili de görevlendirebilecek. Kurullar, Cumhurbaşkanı’nca oluşturulacak politika ve alınacak kararlarla ilgili öneri ve strateji geliştirilecek. Görev alanlarına giren konularda kamu kurum ve kuruluşlarına görüş verecek kurullar, Bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum ve sektör temsilcileri, alanında uzman kişiler ve ilgili diğer ilgililerin görüşünü alarak uygulanan politikaları ve gelişmeleri izleyecek, yapılan çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanına rapor sunacak.

İCRAATLARI TAKİP EDECEKLER

Cumhurbaşkanı programına uygunluk açısından, bakanlıklar ile kurum ve kuruluşların uygulamalarını izleyecek ve Cumhurbaşkanı’na rapor sunacak olan kurullar, bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum ve sektör temsilcileri, alanında uzman kişiler ve ilgili diğer ilgililerin davet edilmesi suretiyle genişletilmiş kurul toplantıları gerçekleştirecek. Görev alanlarına giren konularda talep, ihtiyaç ve etki analizi yapacak olan kurullar, Cumhurbaşkanı’nca verilen diğer görevleri de yerine getirecek. Kurullar, görevleri ile ilgili olarak gerekli olan bilgileri bütün kamu kurum ve kuruluşlarından istemeye yetkili olacak. Kendilerinden bilgi istenen bütün kamu kurum ve kuruluşları bu bilgileri vermekle yükümlü olacak. Bu şekilde elde edilen bilgilerden ticari sır niteliğinde olanların gizliliğine uyulacak.

12 BİN LİRA EK ÖDEME

Kurullarla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde, kurul üyelerine (100.000) gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay ek ödeme yapılabileceği öngörülmüştü. Bu tutar yaklaşık 12 bin lirayı buluyor. Bu ek ödemede, yapılacak işin niteliği, çalışma süresi ve üstlenilen görev dikkate alınarak her bir üye için farklı tutarlar belirlenebilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...