Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dayatmalara prim verilmedi

Düzenleyen:
Dayatmalara prim verilmedi

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD’li rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, “Yargısal akış tamamlandı ve tahliye edildi. Türkiye dayatmalara teslim olmamıştır. Dayatmalar karşısında serbest kaldı eleştirisi temelsiz” dedi.

AK Parti Adana İl Başkanlığında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, Brunson kararıyla ilgili olarak tüm dayatmalara, tüm tehditlere, haddini aşan tüm ifadelere karşı başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir makamının prim vermediğini belirtti. Çelik, “Yargısal akış tamamlandı ve tahliye edildi. Karşı taraf da bunu temyize götüreceğini söyledi. Türkiye’de maalesef bu tip olaylar olduğunda muhalefetin belli kesimleri, Türkiye Cumhuriyeti’ni savunmak yerine derhâl dışarıyla birlikte saf tutuyorlar. Türkiye dayatmalara teslim olmamıştır. Dayatmalar karşısında serbest kaldı eleştirisi temelsiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit etmek kimsenin hakkı değil. ABD hukuka uymayan tavır sergiledi, Türkiye taviz vermedi” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Brunson davası bahane edilerek, Türkiye’ye yönelik birtakım tehditler, bazı tarihler ortaya koyup ‘bu tarihe kadar, şunu yapın, bunu yapın’ gibi dayatmalar oluştuğunu ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:

Ama Türkiye hiçbir zaman bunlara prim vermedi, bu dayatmaları kabul etmedi. Her şey bağımsız ve tarafsız yargının kendi takvimi içinde ve kendi çalışma düzeni içinde yürüdü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...