Papazına kavuşan Trump çok sevindi 'Türkiye ile harika ilişkiler kuracağız'

Düzenleyen:
Papazına kavuşan Trump çok sevindi 'Türkiye ile harika ilişkiler kuracağız'

GÜNDEM Haberleri

ABD’li Papaz’ın serbest kalmasını kendi başarısıymış gibi göstererek ülkesinde şov yapan Trump, Türkiye’ye de sıcak mesajlar verdi

6 Kasım'da yapılacak seçimler için bütün kozlarını oynayan Donald Trump, Rahip Brunson'ın serbest kalmasını fırsata çevirmeye çalışıyor. ABD yolculuğu öncesi Almanya'da mola veren Rahip Brunson ve eşini, ABD’nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell karşıladı. Brunson, burada yapılan sağlık kontrollerinin olumlu çıkmasının ardından ABD’ye hareket etti.

Brunson'ı Andrews Üssü Havalimanında yetkililer karşıladı. Papaz daha sonra Başkan Trump ile görüşmek üzere Beyaz Saray'a geçti. Buradaki görüşmede Trump, rahip Brunson'a, "Sormam gerek, Türkiye'ye bir daha gitmek ister misiniz?" diye sordu. Brunson, bu soruya "Türkiye'yi çok seviyorum, Türk halkını çok seviyorum" karşılığını verdi. Trump da "Türkler harika insanlar. Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Türkiye ile son dönem sıkıntılı bir ilişkimiz vardı, ama çok yakında eskiye döneceğiz. Kısa zamanda harika ilişkiler kuracağımıza inanıyorum" dedi. Trump, "Bu arada Türkiye ile herhangi bir anlaşma olmadı" ifadesini kullandı. Brunson’ın oğlu ve kızı, Trump ve Pence’e teşekkür etti.

Brunson’ın ABD’ye dönüşünün yargıç Brett Kavanaugh’ın Anayasa Mahkemesine atanmasından sonra kasım ayında gerçekleşecek seçimlerden evvel ikinci bir zafer olduğu belirtiliyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Rahip Brunson eve döndü! Başkan Trump’ın sağlam duruşu ve milyonlarca vatandaşımızın duaları sayesinde bu masum din adamı ülkesine döndü” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...