Kaşıkçı'nın nişanlısı yazdı: Onu bizden alanlar cezalandırılmalı

Düzenleyen:
Kaşıkçı'nın nişanlısı yazdı: Onu bizden alanlar cezalandırılmalı

GÜNDEM Haberleri

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan Suud muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, New York Times gazetesi için ‘Nişanlım Cemal Kaşıkçı yalnız bir vatanseverdi’ başlıklı bir makale kaleme aldı.

Cengiz, Kaşıkçı’nın tüm dünyayı gezip en çok Suudi Arabistan’ı sevdiğini vurgulayıp “Ancak, kendi ülkesinde artık ona yer yoktu. Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ı eleştiren fikir adamları ve aktivistlere yönelik baskılar sebebiyle iki valizini alıp Suudi Arabistan’dan kaçtı ama yine de Cemal vatanseverdi. İnsanlar onu muhalif olarak tanımladıklarında buna karşı çıkarak ‘Ben kalemini kendi ülkesinin iyiliği için kullanan bağımsız bir gazeteciyim.’ derdi. Suudi Arabistan’ı terk etti çünkü bu, önem verdiği konu ile görüşleri yazabilmesi ve konuşabilmesinin, ayrıca onurundan taviz vermeden çalışmasının tek yoluydu” değerlendirmesini yaptı.

Sadece kınamak yetmez
Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittiği sabah da oldukça neşeli olduğunu belirten Cengiz, şöyle devam etti: Konsolosluğa vardığımızda, içeri girdi. Bana kısa sürede kendisinden haber alamazsam Türk makamları alarma geçirmemi söyledi. Eğer bunun Cemal’i son görüşüm olduğunu bilseydim, konsolosluğa kendim girerdim. Hikâyenin devamı: O binadan bir daha hiç çıkmadı. Ve onunla ben de orada kayboldum. Cemal’i kaybettiysek sadece kınamak yetmez. Onu bizden alan insanlar, siyasi konumlarına bakılmaksızın sorumlu tutulmalı ve hukuki çerçevede cezalandırılmalıdır. 

Son dönemlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın da kendisini Beyaz Saray’a davet etmek istediğine dair haberler gördüğüne dikkati çeken Cengiz “Eğer o gün (2 Ekim) Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda neler olduğunu ortaya çıkarmak için harcanan çabalara gerçekten katkı sağlarsa davetini kabul etmeyi düşünürüm” görüşünü paylaştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...