HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ankesöre takılanlar “kripto” bırakılmış

Düzenleyen:
Ankesöre takılanlar  “kripto” bırakılmış
Ankesör, Fetö, Haber

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün ankesör soruşturmasında, savcılığa gelerek örgütle bağlantılarını anlatan şüpheliler, örgüt mensubu mahrem imamlarının da tek tek ismini verdi.

Ebru Karatosun ANKARA
Yürütülen soruşturma kapsamında dosyaya önemli ifadeler de girdi. İtirafçı olmak için savcılığa başvuran bazı şüpheliler, 15 Temmuz darbe girişiminden önce mayıs ayında ankesörden veya kontörlü hattan mahrem imamları tarafından arandıklarını beyan etti. Soruşturmada şüpheli olan bazı örgüt mensuplarının mahrem imamlarının kendisiyle en son 2016 Mayıs ayında irtibat kurduğunu beyan etmesi dikkat çekti. Bu kapsamda örgütün ankesör veya sabit hatlarla irtibat kurduğu bazı örgüt mensuplarını, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kripto olarak bırakmayı amaçladığı değerlendiriliyor.

ARANANLAR TESPİT EDİLDİ
Şüphelilerin bu beyanları üzerine Başsavcılık, harekete geçti. FETÖ’nün TSK’daki kripto elemanlarını deşifre eden ankesör soruşturması kapsamında önemli bir adım atıldı. Mayıs ayında aranan bazı örgüt elemanları deşifre edildi. Tespit edilen örgüt elemanları hakkında dava açıldı. Yapılan çalışmayla şüphelilerin hangi saat ve zaman diliminde kaç kez arandığı, kaç dakika konuşma gerçekleştirdikleri belirlendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...