HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ankara'da peş peşe kritik zirveler

Düzenleyen: /
Ankara'da peş peşe kritik zirveler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pompeo, Haber

GÜNDEM Haberleri

Başkente sabah saatlerinde inen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Hemen ardından ikinci buluşma gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşıyla kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı görüştü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD  Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesi sona erdi. 

Erdoğan, Moldova'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda, Riyad'dan gelen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'yu kabul etti. Erdoğan ile Pompeo'nun görüşmesi 35 dakika sürdü.

Kabule, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de katıldı.

Erdoğan ve Pompeo, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolusluğu'nda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pompeo ile görüşmesinden sonra Moldova'ya gitti.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile yaptığı görüşme sona erdi. Görüşme 35 dakika sürdü. Çavuşoğlu-Pompeo zirvesinde Cemal Kaşıkçı'nın yanı sıra ikili ilişkiler, Suriye krizi gibi bölgesel ve uluslararası konular masaya yatırıldı.

Pompeo, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi  Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili  görüşmeler yapmak üzere dün Riyad'a gitmişti.

ABD'li Bakan burada Kral Selman bin  Abdülaziz, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil el-Zübeyir  ile görüşmüştü.     

Pompeo, temaslarında ABD'nin olayla ilgili endişelerini yinelemiş ve  soruşturma sürecinin önemine dikkati çekmişti.     

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisinden konuyla ilgili Türkiye'yi  ziyaret etmesini istediğini belirten Pompeo, "Türk ve Suudi yetkililerle,  incelemelerini bitirip bulunanları açıklayıncaya kadar yakın temasta olmaya devam  edeceğiz." demişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...