HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakanlık açıkladı: Erdoğan'ın kararıyla...

Düzenleyen:
Bakanlık açıkladı: Erdoğan'ın kararıyla...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rafineri, , Haber

GÜNDEM Haberleri

Dün açılışı yapılan Star Rafinerisi ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İzmir-Aliağa'da açılan Star Rafinerisi, Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi ilan edildi" denildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan "İzmir-Aliağa'da açılan Star Rafinerisi, Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi ilan edildi" açıklaması yapıldı.

Açıklamada, SOCAR Turkey Enerji A.Ş.'nin 2 milyar doları bulması beklenen yatırımı bürokratik engellere takılmadan gerçekleşebileceği belirtildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Star Rafinerisi'nin üreteceği dizel, jet yakıtı, nafta, LPG ve petro kok ürünleri, dış ticaret açığımızı yıllık 1,5 milyar dolar azaltacak" dedi.

Varank, "Petro kimya yatırımlarını yüksek katma değerli üretim, istihdam olanakları ve ödemeler dengesi açısından son derece önemsiyoruz" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...