HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cesedi halıya sarıp binadan çıkarmışlar

Cesedi halıya sarıp  binadan çıkarmışlar
Cemal Kaşıkçı, Cemal Kaşıkçı Cinayeti, Cemal Kaşıkçı Nasıl Öldü, Suudi Arabistan, Suudi Arabistan Konsolosluğu, Haber

GÜNDEM Haberleri

Kaşıkçı kaçırılıp güvenli bir yerde tutulacaktı. Ancak direnince boğularak öldürüldü, cesedi bir halıya sarılıp dışarı çıkarıldı.

Riyad yönetiminden gelen “Kaşıkçı Başkonsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldü” açıklaması tartışılırken, üst düzey bir S. Arabistanlı yetkili Reuters’a yeni ve farklı açıklamalarda bulundu. Suud yetkilinin iddiasına göre: 15 kişilik Suud ekibi İstanbul’a gelerek Kaşıkçı’yı Suudi Arabistan’a dönmeye ikna edecekti. Plana göre bu ekip, Kaşıkçı’yı İstanbul dışında güvenli bir evde “bir süre” alıkoyabilecek, ancak ikna olmazsa serbest bırakacaktı.
Konsolosun odasına götürülen Kaşıkçı “Suudi Arabistan’a dönmeyeceğini, dışarıda kendisini bir kişinin beklediğini ve bir saat içinde çıkmazsa Türk yetkililerle iletişime geçeceğini” söyledi.
“Beni kaçıracak mısınız” diye soran Kaşıkçı, “Evet ilaç verip seni kaçıracağız” cevabını alınca bağırmaya başladı...
Bunun üzerine Suud ekibi panikledi. Kaşıkçı’yı engellemek için boğazını sıkıp ağzını kapattılar. Ve kaşıkçı bu sırada öldü.
Olayın üstünü örtmek isteyen ekip Kaşıkçı’yı bir halıya sardı ve konsolosluk aracı ile dışarı çıkardı... Cesedi yok etmesi için “yerel bir iş birlikçiye” teslim ettiler.
Ekipteki adli tıp uzmanı kalıntıları temizledi.
Ekipteki bir diğer kişi ise, Kaşıkçı’nın konsolosluğu terk ettiği görüntüsünü vermek için Kaşıkçı’nın kıyafetlerini giyip, gözlüklerini takıp konsolosluktan çıktı.
Kaşıkçı’nın akıllı saatini çıkarken konsolosluğun arka kapısında bırakan bu kişi, Sultanahmet tarafına gidip kıyafet ve gözlüğü de orada attı.
Cenazenin doğrudan bir yere gömülmediği ve Suud konsolosluğunun Türkiye’de irtibatlı olduğu bir kişi aracılığıyla yok edilmeye çalışıldığı öğrenildi. Kaşıkçı’nın cansız bedeninin teslim edildiği Mardin nüfusuna bağlı kişinin de polis tarafından arandığı belirtildi.

PRENS SELMAN’IN HABERİ YOKTU
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürülmesinden Veliaht Prens Selman'ın haberinin olmadığını iddia etti. ABD'nin Fox News haber kanalında konuşan Cubeyr, “Olaydan üst düzey istihbarat yetkilerinin de haberi yoktu. Bu kişiler normal güvenlik elemanlarıydı. Bu şahısların yetki ve sorumluluklarını aştıkları bir operasyondu. Kaşıkçı'yı konsoloslukta öldürerek hata yaptılar ve bunu saklamaya çalıştılar" dedi. Cubeyr, Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğunu ise bilmediklerini öne sürdü.

TRUMP, SELMAN'I ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ
Kaşıkçı’nın öldürülmesi nedeniyle daha önce Suud yönetimine müeyyide uygulamaktan söz eden ABD Başkanı Trump, Prens bin Selman’ı bu defa “ülkesini sadakatle seven, güçlü bir kişi” olarak tanımladı. Washington Post’a 20 dakika röportaj veren Trump özetle şunları söyledi:
 * Prens bin Selman’ı Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgisi olduğunu düşünüyor musunuz?
Hayır. Selman ülkesini sadakatle seven, çok iyi kontrole sahip, güçlü bir kişi. Onun yerine başka bir liderin gelmesini de tercih etmem.
¥ Kaşıkçı hakkında Prens bin Selman’ın önceden haberinin olmaması mümkün mü?
 Bu mümkündür.
¥ Suudların soruşturmasını inanılır bulunuyor musunuz?
 Evet, buluyorum.
¥ Suudi Arabistan’a müeyyide uygulayacak mısınız?
 Bunu söylemek için çok erken. ABD ile Suudi Arabistan arasındaki ekonomik ilişkiler çok iyi, yüklü miktarda silah alımları söz konusu. Selman’ın bu ilişkideki rolü de çok önemli. İran’ı köşeye sıkıştırmada da büyük rol üstlendi. Orada İsrail’i korumaya yardım edecek başka kimsemiz de yok.
 ¥ Suudi Arabistan’a silah satışı durdurulabilir mi?
 Bundan Çin ve Rusya çıkar elde eder.

NİŞANLISI İÇİN KORUMA KARARI
İstanbul Valiliği, öldürülen Suud gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in güvenliğinin sağlanması için koruma kararı aldı. Bu kapsamda Cengiz, 24 saat koruma altında tutulacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...