Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere büyük müjde!

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere büyük müjde!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 Eğitim Vizyonu toplantısında konuşuyor. Erdoğan "önümüzdeki dönemde öğretmenlik meslek kanunu" çıkartılacağını duyurdu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Öğretmensiz geçen derslerden 60 kişilik sınıf mevcudiyetine kadar birçok sorun vardı önümüzde. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Eğitimi de 4+4+4 olarak çevirdik. Yaklaşık 1.5 milyon tableti öğrenci ve öğretmenlerimize dağıttık. 

Atadığımız 607 bin yeni öğretmenle, toplam öğretmen sayımızı 920 binin üzerine çıkardık. Böylece hiçbir eğitim kademesinde sınıfların boş kalmamasını, derslerin boş geçmemesini temin ettik. Ders kitaplarını zengin fakir demeden tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verdik, veriyoruz. 
Müfredattan sınav sistemlerimize kadar pek çok farklı projeyi hayata geçirmiş olmamıza rağmen bu konuda istediğimiz gelişmeyi elde edemediğimizi bir özeleştiri olarak söylüyorum.

2023 Eğitim Vizyonu ile eğitimde hedeflediğimiz seviyeye inşallah çıkacağımıza inanıyorum. Bizim gözümüzde eğitim öğretim meselesi özünde bir insan meselesidir. İnsana dair olumlu ve olumsuz her şeyi eğitimin içinde bulmak mümkündür.

İlim Çin’de bile olsa gidip arayınız tavsiyesi, eğitimin evrenselliğine işarettir. Ecdadımızın ihya ettiği medeniyete bakınca dünyanın her yerinden bilim insanlarını topladıklarını görürüz. Her mesele gibi eğitim de içinden çıktığı toplumun vasatını yansıtır. Küresel seviyede iddiası olmayan bir eğitimin millik vasfı boş sözden ibarettir.

Eğitimde çok ileri gidip de ekonomide geri kalmış ya da tam tersi toplum örnekleri bulmak pek mümkün değildir. Türkiye’nin sorunu geçmişte uzun zaman eğitimin insanı geliştiren değil, formatlayan, dikte edileni nesillere aktaran bir mesele olarak görmesidir. Bu çarpık anlayış nesillerimizin heba edilmesine yeteneklerinin körelmesine yol açmıştır. Bu süreçte ne sınav sisteminin, ne de ders kitaplarının kalıcı olmaması işin felsefesi konusundaki çarpıklığın neticesidir.

Biz çocuklarımızın zihinlerini bilgiyle doldurarak diploma kazandırma peşinde koşarken onların gönüllerini bilgiyle doldurmayı ihmal ettik. Böyle olduğu için o diplomalar hep yetersiz kaldı. Talim ve terbiyeyi, eğitim ve öğretimi birlikte sağlamadan bir işin üstesinden gelemeyiz. Geçmişte FETÖ gibi terör örgütleri eğitim sistemimizin bu eksiğini kullanarak toplumumuzu ele geçirmeye kalkmıştır. PKK’nın insan gücünün kaynağı da eğitim sistemimizin boşluklarıdır.

Bunun için 18 başlık altında sıralanan 2023 Eğitim Vizyonu’nun işe insandan başlıyor olmasını isabetli bulduğumu özellikle belirtmek isterim. Eğitimde bugüne kadar attığımız adımlardan istediğimiz sonuçları alamamış olmamızın muhasebesini kendi içimizde yaptık. 2023 Eğitim Vizyonu hazırlanırken geçmişteki tüm çalışmaların değerlendirildiğini biliyorum. Dünya, Türkiye değişiyor, dolayısıyla sorunlar ve onların çözüm yöntemleri de değişiyor. Bu süreklilik içinde geleceğe ilişkin beklentileri en yüksek oranda karşılayan bir çalışmanın ortaya çıktığına inanıyorum.

Herhangi bir yatırım yanlış yapıldığında para ve zaman kaybıdır. Ama eğitimde bir yanlış yapıldığında nesiller, asırlar kaybedilir. Bunun için attığımız her adımı dikkatle hesaplamak, tartmak ve ondan sonra hayata geçirmek zorundayız. Eğitim işi aceleye gelmez. Bunula birlikte eğitim işi ertelemeniz, geciktirilemez.

Türkiye’nin dershane meselesi, bunun en çarpıcı örneğidir. Millete verdiğimiz söz gereği eğitim sistemimizi dershanelere ihtiyaç duyulmayacak hale getirmeye çalıştık. Arkadaşlarıma “Dershaneler varsa, okullar niye var? Bir an önce dershaneleri tavsiye etmemiz ve her şeyi okullarımızda halletmemiz gerekir” dedim. FETÖ’ye 1-2 milyar para kazandırıldı. Benim Anadolu’da bacım niye davarını, bileziğini satsın da çocuğunu dershaneye göndersin. Ancak artık onlar tarih oldu. Şimdi yeni bir dönem başlıyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...