Gençlere Seyyid Ahmet Arvasi anlatılacak

Gençlere Seyyid Ahmet Arvasi anlatılacak

GÜNDEM Haberleri

Merhum Arvasi Hoca için bugün anma programı düzenlenecek. Programda Arvasi’nin düşünceleri gelecek nesillere aktarılacak.

İstanbul’da, büyük mütefekkir, dava adamı merhum Seyyid Ahmet Arvasi vefatının 30’uncu yılında anılıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Kulübü’nün bugün düzenleyeceği anma programında gazeteci Hüseyin Sarıkoç, Ahmet Arvasi’ni fikir dünyasını anlatacak. Toplantı saat 17.00’da üniversitenin E-5 kara yolu üzeri Ataköy’deki yerleşkesi içinde gerçekleşecek. Arvasi’nin 1980 öncesinin buhranlı döneminde, vatanına ve milletine bağlı bir neslin yetişmesinde büyük hizmetler verdiğini belirten Sarıkoç, şunları aktardı: Henüz 56 yaşındayken, 31 Aralık 1988 tarihinde aramızdan ayrılan Merhum Arvasi Hoca fikir ve dava adamıdır. Türkiye’nin eğitim meselesine dair çok önemli tespit ve teşhislerde bulunmuştur. Bütün hayatını ve çalışmalarını ‘Türk-İslam ülküsüne vakfetmiştir. Bu ve benzeri toplantılarla merhum Arvasi’nin gelecek nesillere anlatılması çok önemlidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...