Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ düğümünü 'Siber Suçlar Birimi' çözüyor

Düzenleyen:
FETÖ düğümünü 'Siber Suçlar Birimi' çözüyor

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen cep telefonu, tablet, flaş bellek gibi çok sayıda dijital materyal Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında inceleniyor.

Tespit edilen veriler, rapor halinde ilgili makamlara gönderiliyor. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı İhsan Erdoğan, terör örgütü soruşturmalarının yanı sıra yasa dışı bahis, banka kartları dolandırıcılığı gibi birçok suça ilişkin materyalin incelenmek üzere kendilerine ulaştırıldığını söyledi. İhsan Erdoğan, “15 Temmuz’dan bu yana siber suçlarla mücadele birimlerine 1 milyon 725 bin civarında materyal intikal ettirildi. Bunların 1 milyon 125 bininin incelemesini tamamladık” dedi. 

Birimlere gelen materyallerin genellikle bozulmuş ya da tahrip edilmiş olduğuna dikkati çeken Erdoğan, “Burada kesinlikle sistemlerimize hiçbir müdahale ya da dışarıdan bağlantı söz konusu değil. Ulaşılan veriler ‘maddi ve itiraz edilemeyecek delil’ niteliğinde olduğu için başta FETÖ olmak üzere davaların çözümüne katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan, FETÖ soruşturmalarında ele geçirilen materyallerin incelenmesi için İsrailli firmaya teslim edildiği iddialarını da yalanladı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...