TSK'da 10 bine yakın kripto var

Düzenleyen:
TSK'da 10 bine yakın kripto var

GÜNDEM Haberleri

TSK içerisindeki kripto örgüt elemanlarının itirafçı olması sonrasında örgüt içi çözülmenin artmasıyla birlikte FETÖ ile mücadelede önemli bir aşama katedildi.

EBRU KARATOSUN

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün TSK içerisindeki yapılanmasının bir kısmı deşifre olurken, yürütülen soruşturmalarla âdeta kripto avı yapılıyor. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir merkezli yürütülen operasyonlarla sadece son 1 ayda hâlen TSK içerisinde aktif görevde bulunan 800’e yakın asker gözaltına alındı. TSK içerisinde 10 bine yakın kripto örgüt elemanın olduğu belirtiliyor. Darbe girişiminin ardından FETÖ’nün TSK içerisindeki yapılanmasına operasyonlarla darbe vuruldu. Başsavcılıklar tarafından ankesör ve ardışık arama soruşturmaları kapsamında örgütün mahrem yapılanması ve TSK’daki kripto elemanları deşifre olmaya devam ediyor. Özellikle Ankara merkezli yürütülen soruşturmalarda önemli bir noktaya gelindi. Darbe girişiminin ardından TSK içerisindeki kripto yapılanmaya yönelik yürütülen soruşturmalarda itirafçı sayısı azken, bugün gözaltına alınan örgüt elemanlarından 3’te 2’si itirafçı oluyor. TSK içerisindeki kripto örgüt elemanlarının itirafçı olması sonrasında örgüt içi çözülmenin artmasıyla birlikte FETÖ ile mücadelede önemli bir aşama katedildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR 

Soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan örgüt elemanları, ifadelerinde FETÖ ile bağlantılarını tam olarak anlatmaları ve son mahrem imamının ismini vermeleri durumunda adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor. Bugüne kadar yürütülen ankesör, operasyonel hat, mahrem imam gibi soruşturmalarda, sayıları fazla olan itirafçılar kendi hücrelerinde bulunan diğer örgüt elemanlarını da tek tek teşhis ediyor. Askerî sınavlara birlikte hazırlandığı, mahrem imamının aynı evde kalması için bulduğu veya sohbet toplantılarına birlikte gittiği asker şahısları anlatan itirafçıların beyanları doğrultusunda, birçok örgüt elemanı deşifre edildi. Bu kapsamda yürütülen soruşturmalarla özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir merkezli yürütülen operasyonlarla sadece son 1 ayda halen TSK içerisinde aktif görevde bulunan 800’e yakın asker gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında kritik konumlarda olan ve albay, yarbay, üsteğmen, teğmen, subay, astsubay rütbeli şüpheliler de bulunuyor. TSK içerisinde 10 bine yakın kripto örgüt elemanın olduğu belirtiliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK içerisindeki kripto örgüt elemanlarının temizlenmesi için haftada en az 2 operasyon gerçekleştiriyor.

ANKESÖRLÜ TELEFONLA YÜKSEK YARGI ÜYELERİ DE ARANMIŞ!

TSK'daki kripto FETÖ mensuplarının "ankesörlü telefon"la görüşme yönteminin deşifre edilmesinin ardından Ankara genelindeki 477 sabit ücretli ankesörlü telefon incelendi. Bu yöntemin TSK mensuplarının yanı sıra yüksek yargıdaki FETÖ mensupları ile mahrem imamları arasında da kullanıldığı ortaya çıktı. FETÖ'nün Danıştaydan sorumlu abisi eski Danıştay üyesi Galip Tuncay Tutar, eski HSYK üyesi Kerim Tosun, eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyeleri Ahmet Toker ve Hamza Yaman, eski Yargıtay üyeleri Ahmet Kiriş, Mehmet Sait Demiröz ve Mahmut Kış, ankesörlü telefonla ardışık şekilde aranan yüksek yargıçlar arasında...

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...