HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriyelilerin terörden arındırılan bölgelere dönüşü sürüyor

Düzenleyen: /
Suriyelilerin terörden arındırılan bölgelere dönüşü sürüyor
Türkiye, Haber

GÜNDEM Haberleri

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bazı Suriyeliler, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'tan temizlenen bölgelere dönüyor

Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı, Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan yaklaşık 200 Suriyeli, Gönüllü Geri Dönüş Programı kapsamında, Öncüpınar Konaklama Tesisleri Göç İdaresi Müdürlüğü bürosundaki işlemlerin ardından minibüslerle ülkelerine gönderildi.

Suriye uyruklu Muhammed Şovbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce geldiği Türkiye'den ayrılırken hüznü ve sevinci bir arada yaşadığını söyledi.

14 BİN SURİYELİ ÜLKESİNE DÖNDÜ

Türkiye'de kaldığı süre içerisinde komşuları ile iyi ilişkiler kurduğunu anlatan Şovbek, Suriye'de daha önce yaşadıkları bölgelerin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla terörden arındırıldığını, bu nedenle dönüş yapmaya karar verdiğini kaydetti.

Şovbek, "Ailemin hepsi Suriye'de, onları çok özledim. Aileme ve ülkeme kavuşacağım için mutluyum ama Türkiye'deki komşularımı özleyeceğim." diye konuştu. 

Kilis Göç İdaresi İl Müdürlüğü kanalıyla Gönüllü Geri Dönüş Programı kapsamında ocak-ekim döneminde yaklaşık 14 bin Suriyeli ülkesine döndü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...