Afrin güvenliği Özel Harekât’a emanet

Afrin güvenliği Özel Harekât’a emanet

GÜNDEM Haberleri

Timler, Afrin’de son üç ayda bombalı araçlarla düzenlenmek isteyen iki intihar saldırısını önledi, 100’ün üzerinde el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Afrin’de görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Başkanlığına bağlı Suriye Görev Gücü, bölgede huzur ve güvenliği sağlıyor. Özel Harekât Başkanlığı koordinasyonunda Ankara, Hatay ve Gaziantep Özel Harekât Şubelerinden oluşturulan 12 tim, bir yandan Afrin’de görevli emniyet personelinin ve yerel polisin güvenliğini sağlarken diğer yandan riskli operasyonlarda görev alıyor. Polis özel harekât birimleri şehrin giriş ve çıkışlarındaki ana arterler ve şehre hâkim noktalarda görev alarak güvenliği sağlıyor. Riskli ve özel operasyonlarda yerel makamların onayı ile bizzat görev alan özel harekâtçılar, terör örgütünün tekrar aktif olma arayışını sürdürdüğü Afrin’de son üç ayda bombalı araçlarla düzenlenmek isteyen iki intihar saldırısını önledi, 100’ün üzerinde el yapımı patlayıcıyı imha etti. Bölgede varlığını sürdürdüğü tahmin edilen örgüt mensuplarına yönelik operasyonlar sürüyor. Suriye Görev Gücü, gerektiğinde bölgede görevli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve MİT mensupları ile müşterek operasyonlar da yürütüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...