Selahattin Demirtaş’a mahkemeden ret

Düzenleyen:
Selahattin Demirtaş’a mahkemeden ret

GÜNDEM Haberleri

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mahkeme başkanı ve bir üyesi için reddi hakim talebini, “Davayı uzatmaya yönelik” olduğu gerekçesiyle reddetti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "terör örgütü yöneticiliği" suçundan yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu sanık Demirtaş, avukatları ve HDP Eş Genel başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan ile yakınları katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Demirtaş'ın avukatları savunma yaptı.

Selahattin Demirtaş'ın avukatları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin tahliye kararının uygulanmaması ve mahkemenin tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle, Mahkeme Başkanı Murat İlhan ve üye hakim hakkında reddihakim taleplerinde bulundu. Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, duruşmayı uzatmaya yönelik olduğu gerekçesiyle talebinin kabul edilmemesi yönünde değerlendirmesini sundu.

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan Başkan İlhan, duruşmayı uzatmaya yönelik olduğu gerekçesiyle reddihakim talebinin kabul edilmediğini açıkladı.

İlhan, sanığın karara yönelik itirazını 7 gün içerisinde 20'nci Ağır Ceza Mahkemesine yapabileceğini bildirdi.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...