HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sincar harekatında 30 hedef vuruldu

Düzenleyen:
Sincar harekatında 30 hedef vuruldu
Sincar Harekatı, Haber

GÜNDEM Haberleri

20'den fazla savaş uçağı, İHA ve tanker uçağın katıldığı Sincar harekatında 30'dan fazla hedef vuruldu.

TSK, Irak'ta Sincar ve Karacak dağlarına düzenlenen hava harekatına ilişkin detayları paylaştı. Düzenlenen harekatta 30'dan fazla hedefin imha edildiği açıkladı. Sınıra 180 kilometre uzaklıktaki Karacak dağının vurulması, TSK'nın en uzak bölgeye gerçekleştirdiği hava harekatı oldu. 

Karacak dağı da bu operasyonla ilk kez vuruldu. Harekata 20'den fazla savaş uçağı, İHA ve tanker uçak katıldı. Vurulan iki noktada Suriye'deki YPG noktalarına ikmal hattının üstünde bulunuyordu. Harekat Fırat'ın Doğusu'na plannan olası bir operasyonun ön hazırlık aşamalarından biri olarak değerlendiriliyor. Milli Savunma Bakanı Akar, Irak'ın kuzeyindeki hedeflere yönelik harekatı, TSK komuta kademesiyle Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden takip etti. 

Sincar harekatında 30 hedef vuruldu

Akar, "Bu görev bitti bundan, sonraki görevler için de hazırlıklarımızı aynı ciddiyetle, samimiyetle yaparak hazır olacağız" açıklamasını yaptı.

Sincar harekatında 30 hedef vuruldu

TSK, sivil halkın can güvenliğinin korunması için azami dikkat gösterildiğini belirtti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...