Van'da, BDP'lilerin izinsiz gösterisine polis müdahale etti

/ Kaynak: İHA
Van'da, BDP'lilerin izinsiz gösterisine polis müdahale etti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Van'da Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanlığı tarafından yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermeyince olaylar çıktı.

Van'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı tarafından yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermeyince olaylar çıktı. Bayram nedeniyle yoğunluğun olduğu çarşı merkezinde çıkan olaylara polis, tazyikli su, biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. nbsp;Akşam saatlerinde Mavi Plaza İş Merkezi önünde bir araya gelen BDP'liler, Abdullah Öcalan'ın sağlığına dikkat çekmek için Beşyol Meydanı'na yürümek istedi. BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu grubun yürüyüşüne polis izin vermeyince olaylar çıktı. Taşlı ve havai fişekli saldırıya polis ekipleri de tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermilerle karşılık verdi. Yaşanan olaylar esnasında Nazmi Gür ve Bekir Kaya ile polis amirleri arasında yaşanan arbedenin ardından grup tekrar toplanarak kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin kısa sürede grubun önünü kesmesiyle olaylar tekrar başladı. Ramazan Bayramı nedeniyle büyük yoğunluğun olduğu Cumhuriyet Caddesi ile Sanat Sokağı'nda yaşanan olaylara polis ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Bir kişinin ise soyunarak yaşananları protesto etmesi dikkat çekti.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...