'Bazı adayları çekebiliriz'

Düzenleyen:
'Bazı adayları çekebiliriz'

GÜNDEM Haberleri

Liderler bir araya gelecek, Hakkari, Iğdır, Şırnak gibi illerde adaylar yeniden belirlenecek.

Cumhur İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin Ankara’da ortak miting yapacağını açıkladı. Cumhur İttifakı kapsamında bazı illerde adaylarını geri çekebileceklerini söyleyen Özhaseki; “Hakkari, Iğdır, Şırnak ve batı illerinde aday çekmeler olabilir. Bu anlamda sürekli anket yaptırıyoruz. MHP de anket yapıyor. Eğer bizim aleyhimize bir sonuca doğru eğilim varsa tedbirimizi alacağız” dedi. 

CHP’nin seçim bildirgesini de yorumlayan Özhaseki, “Son 25 yılım belediyecilikle geçti. Dünyanın neresinde şehircilikle ilgili bir gelişme varsa takip ediyorum. 2 şey ilgimi çekti CHP’nin seçim bildirgesinde. Bizim 10 yıl önceki manifestomuzda yazdığımız hususları alıp kelimeleri değiştirip kullanmışlar gibi gözüküyor. Ütopik ve süslü sözler var. Biraz daha somut ve ayakları yere basan sözler olması lazım” açıklamasında bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Özhaseki’nin sözlerini teyit eden açıklamalarda bulundu. Yalçın, CHP’nin HDP ve diğer siyasi partilerle birlikte hareket ettiğini belirterek şunları söyledi: “Kapalı kapılar ardında yaptıkları pazarlıklar ile hareket ediyorlar. Böyle bir ittifaka yol vermemiz mümkün değil. Bugüne kadar yaptığımız uzlaşmayı, bu hafta iki parti lideri tekrar görüşecek. Şer ittifakının ön plana çıktığı her ili, her noktayı tekrar değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Genel Başkanımızın son görüşmelerinde ortaya çıkan bu. Mesela Iğdır örneğini verebiliriz. Bu gibi yerler tekrar gözden geçirilecektir.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...