Ali İsmail Korkmaz davasında jandarma görüntüleri kurtardı

/ Kaynak: CHA
Ali İsmail Korkmaz davasında jandarma görüntüleri kurtardı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği savcının konuya ilişkin soruşturmasında flaş gelişme

Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişilerce dövülerek öldüğü iddia edilen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz 'ın ölümüyle ilgili, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği savcının konuya ilişkin soruşturması derinlemesine sürüyor. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2013/15656 numaralı dosyası üzerinden devam eden soruşturma kapsamında, bu zamana kadar 18'den fazla kişinin ifadesine başvuruldu, 50'den fazla kamera görüntüsü incelendi. Bu kamera görüntülerinin kayıt edildiği recorder, harici hard diskler üzerinde gerekli bilirkişi incelemeleri yaptırıldı. Olayın yaşandığı yer olduğu ileri sürülen Sanayi Sokak üzerinde keşif işlemi icra edildi, bölgedeki 3 esnaf ile 6 kişi tanık olarak dinlendi. Korkmaz olayında ihmali olduğu iddia edilen Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'nde görevli polis memurları ve Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldı. Ayrıca, Korkmaz'ın suç tarihinde üzerinde bulunan kıyafetler de gerekli 'Moleküler Genetik' incelemelerin yapılması için kriminal laboratuvara gönderildi. Ancak olay gününe ait bölgedeki farklı mekanlara ait 3 güvenlik kamerası görüntüsü ise açılamadı, bazılarında ise görüntü olmadığı belirlendi. Bunun üzerine başsavcılık soruşturmayı derinleştirdi. Bu görüntülerden birinin işyeri sahibince o esnada elektrikleri kestiği için kameralarca kaydedilmediği belirlendi. Savcılık açılamayan ve görüntüleri silindiği ileri sürülen 2 kamera görüntüsünün açılması ve görüntülerin geri getirilmesi için Adli Tıp Kurumu ile jandarma kriminale gönderdi. Jandarma kriminal olay günü bölgedeki bir fırına ait olan ve silindiği ileri sürülen güvenlik kamerası görüntüleriyle ilgili çalışmasını tamamladı. Kriminal ekipleri, uzun süren teknik çalışmanın akabinde söz konusu fırına ait silindiği ileri sürülen güvenlik kamerası görüntülerini geri getirdi. Söz konusu CD'deki görüntülerde Korkmaz'ın dövülme anının yer aldığı ve Korkmaz'ın dövülmesi olayını gerçekleştirenlerin net olarak belirlendiği ifade edildi. nbsp;


Geri getirilen görüntülerde yapılan incelemede, Korkmaz'ı dövenlerin arasında vatandaşlar ile sivil giyimli kamu görevlisinin olduğu tespit edildi. Ardından bu şahısların kim olduğu belirlendi. Kimlik belirleme çalışmalarının akabinde ise 4'ü kamu görevlisi 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, 3'ü kamu görevlisi 4 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Biri kamu görevlisi 4 kişi ise ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan şüpheliler İ.K. M.S., R.K. ve M.V., tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Bu arada olayın şüphelisi olarak 19 gün önce tutuklanan Serkan K. ise dün gece faillerin tespit edilmesinin ardından serbest bırakıldı.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...