'Müttefiklerimiz on yıldır bizi oyalıyor'

'Müttefiklerimiz on yıldır bizi oyalıyor'

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Acilen ihtiyacımız olan hava savunma sistemini on yıldır müttefiklerimizden alamadık” dedi.

Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alımıyla ilgili NATO’nun endişelerinin dikkate alındığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Her zaman hassasız” dedi. Türkiye-Polonya-Romanya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’nın ardından düzenlenen basın toplantısında Bakan Çavuşoğlu terörle mücadelenin önemine değindi. NATO’nun birliğini koruması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu “Biz terör örgütleriyle mücadele ederken bazı müttefiklerimizin Suriye’de YPG, PKK’yla iş birliği yapması müttefiklik ruhuna aykırı’’ dedi.
F-35 konusunda ABD ve Türkiye arasındaki son durumun ne olduğu sorusuna Bakan Çavuşoğlu “Rusya’dan almak durumunda kaldığımız ihtiyacımız olan hava savunma sistemini on yıldır müttefiklerimizden alamadık. Bütün bu tartışmalar Rusya’dan iyi bir teklif geldiği için aldığımız S-400 savunma sisteminden kaynaklanıyor” dedi.

ORTAK KOMİSYON KURULSUN
Washington ziyaretinde Amerikalı muhataplarına bir teklifte bulunduklarını söyleyen Çavuşoğlu “S-400’le ilgili bazı iddialar ortaya atılıyor. F-35’lerin sistemine girerek, F-35’in teknolojisini alabileceği söyleniyor. Bugün Suriye’de S-400 Hava Savunma Sistemleri var. Suriye üzerinden Amerika’nın ve İsrail’in F-35’leri defalarca uçtu. Bu iddia gerçekçiyse zaten çoktan o sisteme girilmiş demektir. S-400 Türkiye’de olursa, F-35’in sistemine girer iddialarını doğru bulmuyoruz. Biz başından beri S-400 savunma sisteminin, programı dâhil, tamamen kontrolümüzde olması için hareket ettik. Bunun için bir ortak komisyon kurulsun, NATO da işin içinde olsun ve uzmanlardan oluşsun. Son sözü uzmanlar söylesin” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...