Hukuksuzluğa yargı ‘dur’ dedi

Hukuksuzluğa  yargı ‘dur’ dedi

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mesaisinin ilk gününde belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanının kopyalanması talimatını vermişti. Çok tartışılan kararın ardından AK Partili iki meclis üyesi girişimin yanlış olduğunu belirterek mahkemeye başvurdu.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İmamoğlu’nun kopyalanmasına yönelik talebine dair ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. Belediyeden yapılan açıklamada “Tebligat yapılınca gereği yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

‘KANUNA UYGUN’ DEMİŞTİ
Ekrem İmamoğlu ise belediyenin işlem ve kayıtlarının kopyalanmasının mevzuata uygun olduğunu belirterek şunları söyledi: Şu anda görevli arkadaşlarımız, Büyükşehir Belediyesinde görev yapan arkadaşlarımız, belediyenin daha önce sözleşmesini yapıp bu alanda anlaştığı firmanın bir görevlisi tarafından mevzuata uygun, saklanacağı alan kanuna uygun şekilde ve aynı zamanda zapt altına alınarak 31 Aralık tarihli, 31 Mart tarihli ve dün tarihli kayıtlar arşivlendi, imza altına alındı. Yetkili kişiler tarafından geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınması adına, gerektiğinde oradaki süreçlerin tekrar irdelenmesi adına. Çünkü özellikle 31 Mart’la 18 Nisan arasında ne yazık ki duyum değil daha ötesi tespitlerimiz var. Bunları en sağlıklı şekilde kıyaslamak, verileri analiz etmek ve halkımızın çıkarını korumak adına bu işlem yapılmıştır. Kanuna uygundur, bizim kozmik odayla işimiz olmaz. Bu devletin hafızasıdır, onu koruyoruz.
Başkan İmamoğlu, kamuya şeffaf olma sözü verdiklerini belirterek “Kamuya zarar veren, eksik işlem yapıldığında hem kamuoyuna duyuracağız hem de gerekli hukuki işlemleri başlatacağız. Umuyor ve diliyorum ki devletimize, milletimize zarar veren iş ve eylemlerde bulunulmamıştır. Ama ne yazık ki bazı tespitlerimiz var. Netleştikten sonra paylaşacağız” dedi.

İBB: BİLGİLER KURUM DIŞINA ÇIKMAYACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “veri tabanı talimatı” ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Büyükşehir ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı ve alt yapılarının yedeklerinin ve log kayıtlarının, 31 Aralık 2018, 31 Mart 2019 ve 18 Nisan 2019 tarihli olmak üzere Büyükşehir Belediyesinin dijital arşivinde tutanak ile kayıt altına alınması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi veri merkezinde muhafaza edilmesi olup, kurum dışına herhangi bir bilginin çıkarılması söz konusu değildir” denildi. Bütün iş ve işlemlerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...