İBB Meclisinde kuzenler yarıştı

İBB Meclisinde  kuzenler yarıştı

GÜNDEM Haberleri

İBB’nin ilk meclis toplantısında AK Partili Göksel Gümüşdağ, CHP’nin adayı amcasının oğlunu geride bırakarak 1. Başkan Vekili seçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) 31 Mart seçimlerinin ardından yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı.  Periscope uygulaması üzerinden canlı yayınlanan toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, salondaki 311 meclis üyesiyle tek tek tokalaştı. Meclis gündemindeki, başkan vekilleri, katip ve encümen üyelerinin seçiminin yapılabilmesi için en genç meclis üyelerinden Amine Cansu Kaba ve Kübra Nur Uslu’yu geçici divan kâtibi olarak seçen İmamoğlu, onları kürsüye çağırdı. İmamoğlu, yaptığı konuşmada “Otuz dokuz belediye başkanı, bizim belediye başkanımızdır” diyerek, bu süreci hep beraber yöneteceklerini söyledi. Bu süreçte hukuka uygun hareket etmenin çok önemli olacağını ifade eden İmamoğlu, yeni dönemin hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

GÖKSU: 25 YILIMIZLA GURUR DUYUYORUZ
AK Parti İBB Meclis Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise İstanbul’un emanetini alarak bu sıralara geldiklerini anlattı ve “Bu sıralar, İstanbul’un emanetidir. Bu emanetini taşıdığımız İstanbul, bizimle tanıştıktan sonra; özgürlüklerin, kardeşliğin, emeğin, adaletin bir arada yaşamanın, hukukun ve adaletin şehri olmuştur” ifadelerini kullandı.
31 Mart mahallî seçimlerinde İstanbul halkının kendilerine denetin mekanizması görevi verdiğini kaydeden Göksu “1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın buraya gelişinde itibaren İstanbul’un hangi süreçlerden geçtiğini ve hangi zirvelere çıktığını, tarih, sokak, ağaç ve bu sokaktaki her bir canlı buna şahitlik eder. Yirmi beş yılımızdan utanan değiliz, 25 yılımızla gurur duyan bir siyasi hareketiz” dedi.

İKİ GÜMÜŞDAĞ YARIŞTI
Konuşmaların ardından belediye başkan vekillikleri ve divan katip üyelerinin seçimine geçildi. İBB Meclisi’nin Başkanvekilliği için AK Partili Göksel Gümüşdağ, CHP’nin adayı amcasının oğlu Gökhan Gümüşdağ ile yarıştı. Göksel Gümüşdağ 180 oy alarak yeniden 1. başkanvekilliğine seçilirken, rakibi 131 oyda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...