AK Partili Bostancı: Zamanlaması manidar saldırı

AK Partili Bostancı: Zamanlaması manidar saldırı

GÜNDEM Haberleri

“Cumhurbaşkanı’mızın ‘kızgın demiri soğutmak gerek’ sözleriyle siyasi iklimin normalleşmesine çağrıda bulunduğu siyasi atmosferde bu olayın yaşanması dikkate değerdir”

HABER MERKEZİ ANKARA

TBMM’nin açılışının 99’uncu yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplandı. Meclis’te grubu bulunan parti temsilcilerine onar, grubu olmayan parti temsilcilerine ise üçer dakika söz verildi. İlk sözü alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ve seçim sonuçlarıyla ilgili konuştu. Bostancı “Yöneticileri halk seçer. Makamlar kimseye mülk değildir. Seçim sonuçlarına hukukun imkânları yönünde itiraz yolları elbette vardır. Şüphesiz ki altın oy yoktur. Kural her bir oyun hakkını korumak ahlakında kayıtlıdır. Artık Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi vardır. Bu sistem toplumsal açıdan bütünleştiricidir” ifadesini kullandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı da değerlendiren Bostancı “Cumhurbaşkanı’mızın ‘kızgın demiri soğutmak gerek’ sözleriyle siyasi iklimin normalleşmesine çağrıda bulunduğu siyasi atmosferde bu olayın yaşanması dikkate değerdir. Toplumsal kutuplaşmanın yerine kucaklaşmanın yolu, siyasal dilin kollarını uzatmaktan geçer” dedi.
Bostancı’nın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu. Kılıçdaroğlu “Önümüzdeki 4 yıl tüm yurttaşlarımızın da katılımıyla hepimiz için yeni bir arınma dönemidir. Gerçeklerle yüzleşme, bu güzel ülkemizin temellerine kazınmış ve Türkiye’nin günümüzün sorunlarına da çözüm üretecek felsefeyi yeniden keşfetme dönemidir” diye konuştu.

AKÇAY: FAİLLER YAKALANMALI
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da konuşmasında “Türkiye 16 Nisan 2017 Anayasa referandumu ile Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemini kabul etmiş ve 24 Haziran 2018 seçimleriyle bu yönetim sistemi yürürlüğe girmiştir. 31 Mart seçimleri de bu doğrultuda neticelenmiş, sistem kararlı bir şekilde büyük Türk milleti tarafından teyit ve tescil edilmiş, mühür vurulmuştur” ifadesini kullandı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da konuşmasında Çubuk’ta Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan girişimi kınadı. Türkkan “Bu girişimin tüm faillerinin bir an önce yakalanarak adalet teslim edilmelerini bekliyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...