Köylülerden CHP'ye cevap: Biz ne terörist ne soysuzuz

Köylülerden CHP'ye cevap: Biz ne terörist  ne soysuzuz

GÜNDEM Haberleri

Akkuzulu sakinleri, şehit acısıyla öfkeye kapılan köylüleri terörist ilan eden CHP’lilere tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde saldırıya uğraması sonrası parti yöneticilerinden bazılarının sosyal medyadan yaptığı paylaşım, olayın meydana geldiği Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesi’nde yaşayanların tepkisini çekti. Mahalle sakinlerinden Sırrı Ada, bazı paylaşımlarda yer alan “terörist” ve “soysuz” ifadelerini asla kabul etmediklerini söyledi. Çubuk ilçesinden ve Akkuzulu Mahallesi’nden hiçbir zaman terörist çıkmadığını vurgulayan Ada “Böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz. Burası şehit vermiş, şehidine ağlayan bir köydür. Biz, Çubuk halkı olarak bugüne kadar 73 şehit vermişiz. Milletini, bayrağını, vatanını seven bir ilçeyiz. İlçe halkı olarak biz bunu kabul etmiyoruz. Biz ne terörist ne soysuzuz. Öyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ACIMIZI YAŞAYAMADIK”
Mahalleli Mustafa Yolcu da Akkuzulu’da yaşayanların Türkmen olduğunu, her zaman devletin ve milletin yanında yer aldıklarını belirtti. Yolcu “Biz milletini, devletini ve toprağını seven insanlarız. Şehit olan askerin dayısı da şehit olmuştu, acımız büyük ve acımızı doyasıya yaşayamadık” diye konuştu.
“Bize söylenenleri sahibine iade ediyoruz” diyen mahalle halkından Ali Ada ise “Kati surette bize söylenenleri kabul etmiyoruz. Biz elhamdülillah Müslüman’ız.  Köyümüzden de terörist çıkmamıştır”dedi.

“PKK LAFI OLAMAZ BURADA”
Vatandaşlardan Yakup Kuzucu da “Milletimiz öfkelendi ve protesto etti. Normalde Osman böyle bir şey yapmaz. Protesto etti diye bizim köyümüz terörist olmaz. Bunu söyleyenler iftira atıyorlar. Burası şehit vermiş bir köy, şehidin acısı ile oldu” şeklinde konuştu. CHP liderinin kimseye haber vermeden cenaze törenine katıldığını ve yaşananlara bir nevi onun sebep olduğunu iddia eden mahalle sakinlerinden Sami Sarıgün ise “Bizim köyümüz Türkmen köyüdür, PKK lafı olamaz burada. Devletine, bayrağına sahip çıkan insanlarız. Millet acısını yaşayamadı” açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...