MHP'li Karakaya o evde yaşananları anlattı: Canlı kalkan olduk

MHP'li Karakaya o evde yaşananları anlattı: Canlı kalkan olduk

GÜNDEM Haberleri

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun saldırı sonrası tutulduğu evde yanında olan isimlerden biri de MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’ydı.

Partisinin olayla ilgili suçlamalara maruz kaldığını belirten Karakaya, yaşananları şöyle anlattı:
“İçeride olmaktan daha çok biz dışarıda herhangi bir taşkınlığın olmaması, istenmedik olayların yaşanmaması için güvenlik güçleriyle birlikte çaba gösterdik. Kılıçdaroğlu’nun oradan herhangi bir zarar görmeden tahliyesi üzerinde durduk. Çubuk’tan, Ankara’dan insanlar oraya gelmeye başladı. Asıl tehlike buydu. Güvenlik güçlerinin tedirgin olduğu en önemli husus bu oldu. MHP’nin Çubuk, Pursaklar ve yakın ilçelerdeki teşkilatlarından gelen arkadaşlarımız, benimle birlikte Kılıçdaroğlu’nun kaldığı evin önünde canlı kalkan oldu.”

MANSUR YAVAŞ HIZLICA KAÇTI
Bu arada, Akkuzulu köyüne şehit cenazesine gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, ortalığın karışmasıyla birlikte kaçtığı ortaya çıktı. Meclis’te bir gazetecinin “Bırakıp gittiğiniz yönünde eleştiriler var”sorusuna Yavaş, “Kemal Bey benden önce geçti. Sonra birbirimizi göremedik. Kemal Bey ile o anda ayrılmamızın sebebi, onu arabanın arkasına koydular. Cenazeyle beraber oraya götürdüler. Benim etrafımda da Çubuklular vardı. Biz geçemedik. Daha sonra beni fark ettiklerinde biz geçtik ama aramızda 40-50 metre mesafe oldu. Toz toprak kalktı. Sol taraf boştu. Yani sağ taraftan götüreceklerine soldan götürse vatandaşa daha uzak olurdu” karşılığını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...