Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Binali Yıldırım'dan 23 Haziran seçim açıklaması

Düzenleyen:
Binali Yıldırım'dan 23 Haziran seçim açıklaması

GÜNDEM Haberleri

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Atatürk’ün Bandırma vapuruyla Samsun’a hareketinin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi’ne katıldı. Bandırma vapuruyla aynı güzergahı izleyerek Samsun’a gidecek tekneleri selamlayan Yıldırım, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Yıldırım, “Ümit ediyorum, bu seçimlerin her türlü şaibeden ve şüpheden uzak bir şekilde, güzel bir şekilde sonuçlansın” dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma vapuruyla İstanbul’dan hareketinin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi’nin başlangıç törenine katıldı. Kalamış Marina’dan Armutlu römorkörüne binen Yıldırım, Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı’ndan yolculuklarına başlayan tekne ve yelkenlileri izledi. Denize açılmadan önce marinada basın mensuplarına açıklama yapan Yıldırım, şunları söyledi: 

“16 Mayıs çok önemli tarihimizde. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce milli mücadeleyi başlatmak için buradan, İstanbul’dan Bandırma vapuruyla, 18 arkadaşıyla birlikte yola çıktığı gündür. 1. Dünya Savaşı sonunda Mondros Mütarekesi imzalanmış, hemen sonrasında da düşman kuvvetleri İstanbul’u işgal etmişti. O yıl 16 Mayıs 1919, bu yılki gibi değildi. O gün İstanbul’dan böyle rahatça gemiyle Anadolu’ya gitmek mümkün değildi. İşgal altında, Boğaz’ın düşman gemileriyle dolu olduğu bir ortamda Gazi Mustafa Kemal ülkenin bağımsızlık mücadelesini, hürriyet meşalesini tutuşturmak üzere 18 arkadaşıyla birlikte İstanbul’dan hareket etti. Böylece işgal altındaki Anadolu’nun, milletin azim ve gayretiyle bağımsızlığını kazanması yolundaki ilk adımı atmış oldu. Yüzüncü yılı dolayısıyla bugün denizcilerimiz İstanbul’dan yola çıkacaklar ve sırayla Bandırma vapurunun izlediği rotayı takip ederek 19 Mayıs’ta Samsun’a varmış olacaklar. Biz de bu etkinlikte ‘Vira bismillah’ demek, ‘Allah selamet versin’ demek için buradayız.” 

Dün akşam kendisini iftara davet eden üniversite öğrencilerini ziyaretiyle ilgili soruyu cevaplayan Binali Yıldırım, “Çok hoş bir şey oldu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde okuyan Üsküdar’daki 5 öğrenci arkadaşımız bize bir davette bulunup ‘Eve iftara gelir misiniz?’ dediler. Biz de bir sürpriz yaptık, iftarda onlarla buluştuk, sohbet ettik. Kendi öğrencilik yıllarımızdaki anılarımızı onlarla paylaştık. Kendilerinin beklentilerini, hedeflerini konuşma fırsatımız oldu. Çok keyifli bir toplantı yaptık” diye konuştu.

Binali Yıldırım'dan 23 Haziran seçim açıklaması

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...