İmam Hatip Okulları da Misir'daki katliamı kınadı

İmam Hatip Okulları da Misir'daki katliamı kınadı

GÜNDEM Haberleri

Manisa İmam Hatip Okullar Platformu, düzenlediği basın toplantısında Mısır'da gerçekleştirilen katliamı kınadıklarını belirtti.

Ensar Vakfı binasında yapılan basın toplantısında konuşan Manisa İmam Hatip Okullar Platformu Sözcüsü Arif Çeler, Mısır'da sokaklara çıkan insanlar yıllarca zulüm gördüğünü belirterek, "Demokrasiyi çok kısa bir zaman sürecinde yaşamışlar. Bu bir yıllık sürecin ardından eski günlere dönme korkusu olduğu için ve demokrasinin devamı için şahadet mertebesini seve seve içmekteler. Bu insanlar canlarını veriyorlar ama özgürlüklerini vermek istemiyorlar. Dünyanın bundan bir ders çıkarması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Birleşmiş Milletler'in (BM) olaylara sessiz kaldığını sözlerine ekleyen Çeler, "Birleşmiş milletlerin sessiz kalmasının sebebi de belli. Çünkü ölen insanlar Müslüman. Bu yüzden BM sesini çıkaramıyor. Neredeyse eli silahsız insanları katil durumunda gösterecekler. O duruma gelmişler. Ellerinde silah olsa o insanları terörist ilan edecekler. Tabi İslam ülkelerinden başta Suudi Arabistan olmak üzere onların da durumları gayet açık. onlar da maalesef orada mücadele veren insanlar terörist olarak nitelendiriyorlar. Bu da içler acısı bir durum. Kendilerinin tahtlarının sallanmasından korktuklarından bunları söyleyemiyorlar. O yüzden yapılan bu darbeyi destekliyorlar" şeklinde kaydetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...