Şirketin aracını özel işte kullanan kovulur

Şirketin aracını özel işte kullanan kovulur

GÜNDEM Haberleri

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir şirketin çalışanı, yaklaşık iki ay süresince iş yerine ait aracı ve bazı malzemeleri mesai saatleri dışında özel işleri için kullandığı gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Gebze 3. İş Mahkemesi, açılan davada iş akdinin haksız sebeple feshedildiği gerekçesiyle çalışan hakkında kıdem ve ihbar tazminatına hükmetti. Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, iş akdinin haklı sebeple feshedildiği sonucuna ulaşarak yerel mahkemenin kararını bozdu. Dairenin kararında, iş yerine ait aracın ve malzemelerin özel işlerde kullanıldığı, bu sebeple de iş ilişkisinde güven temelinin çöktüğü vurgulandı. Gebze 2. Asliye Ceza Mahkemesinin de “görevi kötüye kullanma” suçundan açılan davada, çalışan hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verdiğine değinilen kararda reddedilmesi gereken kıdem ihbar ve tazminatı talebinin, davacının ceza davasında beraat ettiği gerekçesiyle kabul edilmesinin hatalı olduğu ve bozmayı gerektirdiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...